torsdag den 29. november 2012

Hæklede grydelapper - del 1

Jeg har hæklet grydelapper efter bestilling fra min faster og min onkels kone. 

Som det er tradition her på matriklen, så rådfører jeg mig med min farmors hæklerier. Denne gang har jeg ladet mig inspirere af den integrerede hank på de grydelapper, jeg har af hendes. Jeg synes det er supercool med de fire løkker, som gør dem lette at hænge og samtidig ballancerer modellen, så mønsteret bliver harmonisk: 



  



En dag vil jeg prøve at knække koden på mønsteret, men i denne omgang har jeg valgt at hækle i vaffelmønster.

Vaffelmønsteret har en meget tyk struktur, så jeg synes det var en fordel kun at lave et enkelt hul. Men det kan I jo selv vurdere, om jeg har ret i, når jeg viser dem frem. Update: Nu kan du se mine vaffel-grydelapper lige her


Jeg har hentet mønster og inspiration til vaffel-lapperne fra disse ladies: Karin ann de haak, som har en rigtig fin DIY på vaffelmønsteret og Lutter Idyl, som har en superfin model, som jeg er meget inspireret af (og som også linker til en rigtig fin DIY).


(foto lånt hos karinaandehaak )

To be continued ...

kh
tina


søndag den 25. november 2012

Hæklet hue og luffer


Jeg har eksperimenteret med hæklet rib og mønstre. Det er der kommet hue og luffer ud af. Og et halstørklæde som var ude at gå, da jeg tog billeder.

Jeg har brugt Rasmillas tykke yndlingsgarn - totalt lækkert mumsegarn i skønsom blanding af uld og bomuld.

KH
tina



torsdag den 15. november 2012

mænd fryser ikke





Det sagde han. Ham manden, som stod foran en amagerbodega sammen med sin kæreste.

Før jeg overhørte bodegamanden, stødte jeg på ham her. De er i familie, tror jeg:



Jeg gik og fnes hele vejen hjem og så kom der en lille tegning ud.

KH
tina


mandag den 12. november 2012

Amigurumi inspiration: Los Sospechosos

Det er lang tid siden, at jeg gik død i amigurumi. For meget fummel og fedtede fingre til mig. Men så så jeg dem, som bliver lavet af kvinden bag Los Sospechosos:

(Fotokilde: los-sospechosos)
(Fotokilde: Los Sospechosos på flickr)

(Fotokilde: Los Sospechosos)

CUTIE siger jeg bare! Du kan se hendes blog her og pinterestprofil her.

* * *

Der er meget stille her på bloggen. Men det foregår alt muligt bag facaden. Noget af det kommer ud som strik (jep, jeg strikker faktisk helt vildt lige nu) og selvfølgelig hækling.

Men jeg har haft brug for at finde ud af, hvorfor jeg blogger. Det er lidt som at spørge til meningen med livet. Når jeg har det godt, giver det sig selv. Når jeg så ikke har det så godt, så bliver alt til spørgsmål som alligevel ikke kan besvares tilfredsstillende.

Anywho, selvom jeg nu ikke selv får så meget ud denne vej, så er tichtach stadig i live, og jeg er i år med i By Kaaes julekalender. Det bliver simpelthen så godt, så skynd dig at kigge forbi den imponerende liste af gavegiver og glæd dig allerede nu til at være med.

KH
tina