fredag den 24. maj 2013

Kolonihaveglimt uge 21


Jeg følte mig vildt meget som O´manne Light, da jeg stod der og ventede på bussen i mandags (fordi hun også altid venter på bus). Også da bussen pludselig standsede ude i ingenting og ikke kørte længere. Så stod jeg der med min generations mælkekasse og fletningerne i rejsekortet (helt udenfor kontekst synes jeg i øvrigt, at det er så øko-fjollet, at de ikke kan stables, de der årstiderne-kasser - og ja, ja, jeg ved godt de skal leveres tilbage, men hver tid har sine mælkekasser, som går specielt godt bagpå hhv ikke-tunede knallerter og damecykler. Og i busser). Nå, men altså, både jeg og planterne kom allesammen ud i kolonihaven i god behold. Men om det krævede mere eller mindre energi på underskudskontoen at tage safari-tursbussen end cyklen, er stadig uklart.

En del af grønlingerne kom altså fra vindueskarmen ud i kolonien. Ikke i jorden, dog. Da jeg satte spaden i den, væltede det op med antikke fund, mursten og rødder. Så meget det nu kan vælte op af en stenhård jord, forståes. Så nu står de i en balje. Enten lever de i bedste velgående lige nu. Ellers også dør de den lumske druknedød. Det ved kun vejrguderne.


Jeg har pimpet lidt inde i huset. Jeg vandt en kasse POLKAlove-wall stickers i en giveaway afholdt af Umlaute Designbureau. De sidder på væggen og smiler. Farverne på billederne er lidt mystiske, for det blev et aftenprojekt i mørket. Men prikkerne sidder, hvor de skal, og jeg er vildt glad for dem. Egentlig er jeg ikke wall-sticker-typen - forstået på den måde, at jeg aldrig af mig selv ville få pengene op af lommen til at købe dem. Men de er nu altså vildt lækre. Nice.

Egentlig ville jeg male amagerhylden, men pludselig er den ret fin, som den er. Da jeg overtog kolonihaven, var amagerhylden fyldt til randen med alt fra fake-messing strygejern til porcelænskurve med tørrede blomster. Noget overlevede dog Den Sorte Sæk, fx timeglasset med drejetelefonen, som står på den nederste hylde. Så kan man lige vende den, når man snakker i telefon. Jo jo. På hylden ovenfor står en tændstikkeæske med en bokser, som jeg fandt ude i Skuret Med de Tusind Semi-skatte. Den er så fin og så lugter den, som tændstikæsker lugtede i min barndom. En meget varm og svovlet lugt. Den kan jeg godt lide. Så den står klar til særlige lejligheder.


Lejlighedens vindueskarm bugner stadig. Især tomatplanterne gror helt vildt. De er en gave. Det er så hyggeligt. De er både tomatplanter og en daglig hilsen.

KH
tina

PS. Flere kolonihaveglimt ...


torsdag den 23. maj 2013

Besøg af selvstrik

Så har jeg fået trukket vindere i min giveaway med selvstrik. De skønne ladies meldte sig på banen superhurtigt og er glade. Det er fedt, jubii!

Selv havde jeg besøg af Elisabeth fra selvstrik for lidt tid siden. Vi havde længe talt om at mødes, men jeg skulle vinde en giveaway hos hende, før det gav sig selv. Så Elisabeth kom forbi, dyngvåd af regn (at kalde det forårsregn kræver, at regnen er lun, så det nægter jeg at kalde den). Med sig havde hun en My Big Tea teapot fra eva solo. Og en gave med garn i! JUHU! Pima-bomuld. Så kender man sin modtager. Jeg er skudt i bomuldsgarn og pima'en er overdrevet lækker.


Jeg fik også den fineste, hæklede fingerring. CUTIE. Og en håndfuld garnprøver. Superfedt. Især for en som mig, der har svært ved at net-shoppe, fordi jeg i udpræget grad er til hands-on. Jeg skal mærke og se farverne foran mig. Faktisk kan alle bestille dem fra hendes shop. Rigtig god ide, hvis du spørger mig.

Mens hun var her, kom vi til at tale om forskellen på bomuldskvaliteter. Jeg har et par grydelapper, som min farmor har lavet, for jeg ved ikke hvor mange årtier siden. Og så et par som jeg lavede sidste år. Farmors står spot-less. De er lidt falmede, men garnet har ikke et fnug. Mine egne? De er totalt fnuldrede og nussede - og er vel at mærke kun blevet vasket et par gange. Min holdning er helt klart, at det slet ikke kan betale sig at bruge timevis på at hækle eller strikke i et skod-garn, som så viser sig ikke at kunne stå distancen. Desværre er jeg stadig så ny i faget, at jeg ikke kender så mange garner endnu, og derfor er prøvekanin hver gang, jeg bevæger mig ud på nyt land.

Hvad har jeg så af planer med pima-bomulden? Jo, jeg vil hækle en bikini-overdel. Jeg har samlet nogle forskellige muligheder her på pinterest. Jeg er ikke i gang endnu, men det er vel noget med to trekanter og en snor. Agtigt.

Føler jeg mig egentlig ikke lige nu, som de der læger, som får sponsoreret dyre middage og ferierejser så de helt uden at opdage det selv, får os alle på de samme piller fra medicinalindustrien? JO! Og jeg er vild med det! Bare keep it coming - lækkert garn, som jeg så slet ikke kan lade være med at skrive om. Faktisk har jeg - ligesom de heldige vindere - også fået et gavekort til selvstrk-shoppen, så jeg skal også have hevet nogle nøgler hjem. Uhm. Cashmere. Pima. Yaku. Uh.

KH
tina


onsdag den 22. maj 2013

Og vinderne er...

Tilfældig tal udtrækning af Find En Vinder

Tilfældig tal udtrækning af Find En Vinder

Tilfældig tal udtrækning af Find En Vinder

Jeg har trukket tre heldige ud af 131 lodder i hatten. Nummer 25, 33 og 76 har vundet. Men det er jo bare tal. Hvem er de mennesker dog? Jo, det er dig og dig og dig.

Jeg kan ikke finde mail-adresser på nogen af jer - og hos Mette M kan jeg kun finde en google-profil, så jeg ved ikke, om du har blog eller ej. Anywho: Send mig jeres mail-adresser, så er jeres gevinst næsten i hus.

Når jeg har jeres adresser, så får I en mail fra Elisabeth om, hvordan I indløser jeres gavekort på 100 kroner + fri porto. Såeh, god fornøjelse med at hive ned fra hylderne i selvstrik-shoppen.

Hvis ikke du vandt, kan du stadig med fordel tilmelde dig selvstriks nyhedsbrev. Så får du tilbud om portofri-dage og info om nye garner og grej.

Stort tak til alle der var med. Og for d´n det var svært ikke at lade jer allesammen vinde - jeg mener, alle har jo ret til garn!

KH
tina


Grønne hørebøffer og agurkeliv

I dag er en hestebønne og en agurk kommet til verden i min vindueskarm.

I dag er jeg også for træt til at tage til min gode vens kandidatfest. Selvom der er mange sociale arrangementer, som jeg ikke kommer til, så synes jeg stadig, at jeg har nogle helt vildt seje venner, som får uddannelser, børn, villaer og ægteskaber i vildskab de her år. Som er i GodaftenDanmark og ALT for damerne og bare seje i deres eget liv. Jeg hepper helt vildt. Også selvom jeg ikke altid selv har overskud til at være der, når der skal fejres.

Jeg kan snildt blive ramt af nag og mismod, når jeg godt kan blogge, men ikke orker at bevæge mig til fysiske, sociale begivenheder. Men der er virkelig stor forskel på at tale med en ny agurk og skrive lidt om det fra sofaen og så være i et rum med mange nye og gamle bekendtskaber. Skriver jeg mest til mig selv. For mine venner og familie ved det godt. Det er migselv, som kæmper den kamp fra tid til anden. Men hvis jeg ikke var på bloggen af dårlig samvittighed over godt at kunne det, men ikke kunne socialisere som jeg kunne engang, så var det først for alvor surt.

Jeg sidder og får lyst til, at der fandtes stille-fester. Sådan nogle fester, hvor man ikke snakker sammen. Men bare er der og danser og spiser og smiler og griner. Måske må nogle gerne larme. Men det skal også være okay at have neon-grønne hørebøffer på, som lukker al lyd ude. Sådan nogle som babyer har på, når de tager på festival. Måske skal jeg bare have mig sådan et par. Og så et skilt på maven: "Jeg er ikke sur eller baby. Jeg har bare brug for ro".

Nå, men I kan lige hilse på de små, nye, grønne tingenoter. En bønne, en agurk og en fjeder. Hvor agurket er det ikke. Agurke-fjedere. Jeg er vild med dem. Virkelig. Også selvom jeg er en skurk, der gør livet svært for agurkerne, fordi de ikke får noget at slynge deres fangarme omkring. I stedet bliver de darlings på bloggen. Det er da også en slags agurkliv. Here goes:


Nok om planter. Nu til musik. Alle sange fra 90´erne holder big time. Voldhørte jeg dem dengang, elsker jeg dem stadig. Sådan er det bare. Især i regnvejr. Fx den her, som jeg lige har klippet ind til jer. Do not read beauty magazines, they will only make you feel ugly. Hvad andet har man brug for at vide?


Egentlig skulle jeg trække nogle vindere i dag. Men spændingen trækkes lidt endnu, så du kan stadig være med, indtil jeg får taget mig sammen til at lege lykkens materalistiske pamfilius.

KH
tina


tirsdag den 21. maj 2013

Husk min Giveaway



Du kan stadig nå at deltage i min giveaway, hvor du kan vinde gavekort, som giver frit valg på selvstriks hylder. Nam nam.

Jeg trækker 3 vindere i morgen.

Deltag her

KH
tina


søndag den 19. maj 2013

Kolonihaveglimt uge 20



Så er der nye kolonihaveglimt. Det er fordelen ved gråvejr. Så kommer jeg ikke ud i haven, men får kigget lidt på mine billeder og min blog. Så her er lidt pinsebilleder.

Læsning i den fantastiske bog Naturens Spisekammer af den skønne Annette Eckmann medførte, at der blev spist ristede mælkebøtteknobber og skvalderkål. Og så har jeg fået anskaffet mig nogle nye haveredskaber. Godt nok er der et skur spækket til tagspir med alt muligt. Men det er mange år siden, at der har boet havenørder. Så der er mest alt muligt og ikke så meget der-er-lige-dén-jeg-har-brug-for.

Jeg hækler stadig. Lige nu mest på en uldplaid på nål 10. Jep. Sådan en sag som mange hader. Sådan en rigtig tung en. Lige præcis sådan en, som jeg har savnet hele vinteren, når jeg lå under min lette uldplaid og hopfrøs. Det er et fedt projekt. Alt andet end en evighedsplaid. Grand Prixet i går gav en hel bane. Og hey, hvor fedt var det ikke lige, med det Grand Prix. Jeg er kæmpefan. Og nu kommer det til DK igen. Nice.

Inde i min stue er der stadig spirring. Alt vokser og gror og jeg har ingen anelse om, hvordan i alverden jeg skal få det udenfor i jorden. Så indtil videre er det husplanter. Skvalderkål og mælkebøtter i kolonihaven. Fennikel, agurker, tomater, squash, kamille, anisop og citronmelisse i lejligheden. 


Lige da jeg troede, at jeg havde vundet så meget, at jeg ikke kunne vinde flere giveaways, så opdagede jeg, at jeg også havde vundet Dorte Kvists nye bog: Byhaven - Kål, kartofler og kærlighed. Perfekt pinseregnslæsning. Kan bestemt anbefales!



Du kan stadig nå at være med i min giveaway med hele 3 vindere (meget passende synes jeg selv, nu jeg har vundet så meget på det sidste). Deltag lige her.

KH
tina

PS. Flere kolonihaveglimt ...


lørdag den 18. maj 2013

Instant Comfort


The Instant Comfort Pocket Box. Et DIY-kit fra hollandske Kim Welling. De er ligesom altid sejere, de der hollændere. Kim Welling laver selvfølgelig også det fineste porcelæn. 

Nå, håber de lige giver dig en ordentlig skovlfuld instant comfort.

Det var bare det. Jeg er nemlig forgabt og væk i kolonihaven. Noget med noget skvalderkål, stirren på ting der gror og sol på græs i knæhøjde.  

Men vi ses på den anden side. Imens kan du stadig deltage i min giveaway med selvstrik. Totalt skønt at så mange allerede er med. Mini-fest på bloggen!

KH
tina


PS. Pille har den fineste, gamle hækleplakat til salg fra hendes blog. Hvis det var noget...



tirsdag den 14. maj 2013

GIVEAWAY: Gavekort til garn


JUHU! En give away!

Mine skønne læsere skal fejres. Hvad er mere oplagt end at uddele gavekort til en garnbutik?

I samarbejde med web-shoppen selvstrik.dk udlodder jeg hele 3 gavekort til 3 heldige vindere.

Hvert gavekort har en værdi af 100 kroner til fri brug i butikken - og så har indehaveren Elisabeth givet fri fragt på købet oven i. Hjamen, siger jeg bare!

Elisabeth er indehaver af web-shoppen selvstrik.dk. Hun har blogget i mange år, og udvidede for et halvårstid siden med en garnbutik, hvor hun fokuserer på kvalitetsgarner.

Mine personlige favoritter er den bløde pima-bomuld og lama ulden - og så drømmer jeg om at strikke i 100% cashmere. Men du kan også bruge gavekortet på en af Sidsel Sangilds hæklebøger? Eller noget grej - fx bliver jeg nødt til at anbefale den lille broderisaks formet som en fugl - en klassiker, som du kan få for sølle 59 kroner.

Sådan deltager du
Du deltager ved at skrive en kommentar herunder. Det giver dig 1 lod. Fortæl meget gerne hvad du vil vælge, hvis du vinder.

Du kan højne dine vinderchancer med:
  • 1 lod for at dele på blog/facebook (brug gerne billedet) 
  • 1 lod for at være fast læser hos mig - fx via bloglovin 
  • 1 lod for at abbonnere på selvstriks nyhedsbrev
  • 1 lod for at følge selvstrik på facebook
  • Karmiske lodder for al anden form for deling :-) 
I alt kan du deltage med 5 lodder + al den karma du nu har lyst til.

Husk at skrive din e-mail-adresse, hvis du ikke har en blog.

Jeg trækker 3 vindere den 22 maj.

KH
tina


mandag den 13. maj 2013

Boghylden: Boganmeldelse for knap-elskere

Der ligger 295 siders nørderi indbundet foran mig. Det er et anmeldereksemplar af en ret ekseptionel udgivelse. Bogen handler kun om knapper. Intet andet. Kun knapper. Langt over 2500 unikke knapper fundet på loppemarkeder i Danmark, Sverige og Norditalien. Det er i sig selv noget af en præstation. 

Bogen har ligget her et stykke tid. Jeg har gået lidt rundt om den. Både fordi jeg har haft hovedet oppe i egen røv. Og fordi jeg ikke helt har vist, hvad min holdning til bogen er. Men det ved jeg nu. For nu har jeg sat mig med den igen. Der var lige hvad der skulle til. For bogen er noget af en mundfuld. Det er dens erklærede formål kun at vise knapper. Der er ingen designhistorie eller svinkeærinder omkring perler eller tøj. Men der er knapper, knapper og knapper.


Bogen er ekstremt grundig. Det er både dens styrke og dens svaghed. Alle knapper er fotograferet hver for sig og så arrangeret i temaer, farver og materialer. Den grundighed giver bogen et anstrøg af bestillingskatalog. Omvendt er det også virkelig fascinerende at se, hvor mange forskelligheder der er inden for kategorien hvid plastikknap. Eller messingknap med anker. Fx fandt jeg en kategori, som jeg er helt ny-forelsket i: knapper med tekst. Se fx den med Olé. That I like!



Faktisk er det helt samme problematik, jeg selv har, når jeg sorterer mine knapper. Jeg har sorteret dem i små akrylkasser, så jeg har dem i materialeorden (messing og træ for sig) og så i farveorden. Jo, jo. Det er jo dét, der er sjov. Men interessant nok, er det faktisk mine rodekasser, som altid fanger min kreative interesse. De kasser, hvor de små unika befinder sig og alle dem uden en makker. Dem kan jeg ikke holde fingerne fra. Jeg får straks lyst til at sortere. En lyst som stammer direkte fra min lille pige indeni. Det er erinderinger tilbage til, da jeg var lille. Da min mormor stadig boede på en landejendom, havde hun et stort chartol ude i forgangen. Inde i chartollet var der en æske med fire skydelåg. Bag skydelågene var der bunkevis af knapper. Det var den største fest at sortere og glane og sortere igen. Nørdefest, men rigtig god fest.




Men heldigvis er der også rodebilleder, som kaster nørdede læsere som mig lige tilbage til støvede kommoder og loftrum. Bogen beviser på fineste vis, at den fysiske bog ikke er død og at den virkelig kan noget helt andet end e-udgivelser. Bogen bringer læseren tættere på de støvede knapskuffer, på fornemmelsen af at være på loppemarked i Italien og netop havde fundet lige præcis dén bod, som har knapper i store plastikkasser, som man kan købe i vægt.



Så hvem henvender bogen sig til? Nørder som mig. Helt klart. Den kan tages frem igen og igen, og hver gang vil man kunne finde en ny knap, en ny farve eller et nyt design. Og så henvender den sig til dem, som er kæreste med en knapelsker, hvor vil du kunne overraske big-time og du-kender-mine-svageste-punkter-og-ved-lige-hvad-jeg-kan-lide-positivt, hvis du køber den her bog. Bonuspoint og ekstra fine knapper i næste hjemmestrikkede sweater. Jeg siger det bare. Eller en kommende rejse til Italien, for bogen giver ligeså meget lyst til at komme afsted på loppemarked og udvide sin egen knap-skattekiste.

Bogen er skrevet  og fotograferet af Ilse Christensen, udgivet af Forlaget Turbine og kan købes i kunstmuseumsbutikker og i mange andre boghandlere. Ilse Christensen er grafisk designer og har i mere end 25 år designet emballager i Irma. Bogen har sin helt egen hjemmeside her.

KH
tina



søndag den 12. maj 2013

The mountains are still doing fine


Fine streger fra Carmel Seymour. Egentlig var det hendes akvareller med natur og mennesker, som fangede mig. Men så fandt jeg hendes blyantstegninger, og det er så dem, I får her. 

Men hendes naturbilleder er et must see. Jeg har samlet nogle af de fineste på pinterest her - selvom de i stemning passer meget bedre ind her.


Noget af det, hun virkelig kan, er, at arbejde med meningsfulde temaer og sætte titler på sine værker. Fra oven: 1 The Mountains are Still doing Fine, 2 Infinity, 3 Little rituals fra serien protection og 4 A Walk with a Park (linker også til interview med Carmel Seymour). Men det har jeg slet ikke lyst til at skrive om, for stregerne skal tale for sig selv. Så nu skriver jeg bare, at på tirsdag skyder jeg en give away igang. Bare så du lige ved, at du skal tage dagen fri :-)



KH
tina



fredag den 10. maj 2013

torsdag den 9. maj 2013

Guld-fugl og andre kup



Samlet pris? Treogtredive danske kroner.

Jeg har været til loppemarked på et torv lige ved min nye kolonihave. 

Egentlig var det hele lidt for uoverskueligt. Meget hyggeligt. Med snobrødsbagning og boder overalt. Men også ret støjende og overvældende. Så jeg gik mere uopmærksomt rundt end jeg normalt ville. Indtil der var en Holmegaardsvase, som jeg lige måtte have op. Men jeg ville ikke betale dyrt for den, så jeg satte den igen. Lige indtil damen sagde: "Du kan få den for en 5´er". 

Okay, så. Og så var jeg ligesom i gang.

For lang tid siden så jeg porcelænsfugle som den på det øverste billede og blev helt forelsket. Så jeg blev mega-glad, da den lå og pippede i en af boderne. Manden ville også sælge mig nogle hæslige ællinger til en ti´er stykket. Han syntes de passede sammen. Sådan nogle sælgere elsker jeg. De aner ikke, at der mellem alle deres "helt ens fugle" er guld-fugle, som jeg raskvæk ville betale 100% mere for. Jeg håber, at jeg kan finde guld-fuglen en mage!

Den visne hortensia blomst har jeg ikke købt. Den kom flyvende en dag. Jeg blev så glad, og jeg købte mig en levende. 

Men nattefrosten tog Hr. Tensia. RIP.

KH
tina