tirsdag den 17. juni 2014

Jeres harlekinshåndklæder


Wooooohoooo! Jeg er simpelthen så overrasket og taknemmelig over alle de #harlekinshåndklæder, der har oversvømmet Instagram, siden jeg fik opskriften trykt i Hendes Verden. Oversvømmet? Ja, oversvømmet, sådan føles det faktisk. Altså på den gode, livgivende måde :-)

Lige nu nærmer vi os de 150 hashtags (i aug 2014 nærmer vi os hastigt 500!). Og så har jeg ikke regnet alle dem med, som tagger med variationer. Men altså, hvis du gerne vil have lige netop din udgave til at være med i samme feed, som de andre, så husk, at mærke det #harlekinshåndklæder (harlekin/harlekinhåndklæde osv er også dejlige tags, men så er du ikke sikker på at blive fundet).

Lad os lige se nogle af alle de skønne kreationer:


De fotos jeg bringer her bærer alle tagget #harlekinshåndklæder på Instagram. Her kan du kun se de nyeste, du skal ind i programmet, hvis du vil have hele historikken med.

Det er fantastisk at se, hvordan I inspirerer hinanden. En af dem, som virkelig har inspireret mange er Jeanette fra Lutter Idyl  Udover at vælge ultra lækre farver, har hun tilføjet en kontrastkant, som virkelig mange andre har taget til sig. Det kan jeg virkelig godt forstå. Über top-klasse! Jeg har lånt et foto fra hendes blog, så I kan se det: 


Noget andet der virkelig har slået mig er, hvor hjælpsomme I er. Flere gang har jeg set, hvordan en har stillet et spørgsmål eller delt en frustration - og vups, en anden mere garvet harlekiner er trådt til og kommet med gode råd og konstruktiv vejledning. Det er jeg helt vildt taknemmelig for. Så giver det virkelig mening for mig at dele sådan en opskrift, når det generer hjælp og nye fællesskaber. I like it!

Til min store overraskelse er der rigtig mange nybegyndere, som har kastet sig over mønsteret. Nogle har klaret det bare sådan vups, andre har kæmpet. Alt i alt: jeg er sgu imponeret!
   
Flere bloggere har lavet simpelthen så fine blogposter om deres harlekinshåndklæder:
Har jeg overset dig? Så skriv en kommentar nedenfor.

TAK allesammen!

KH
tina

PPS. Her er spørgsmål og svar ang harlekinshåndklæderne.
PPS. "Alt" om harlekinshåndklæderne.


lørdag den 14. juni 2014

En helligdag i kreativt selskab


Okay, gæt typen af arrangement hvor der løber garn fra samtlige kurve og tasker? 

 

Det var en meget tidlig helligdagsmorgen, da jeg sad i metroen og blev fragtet afsted til Kreativt Selskab. Da jeg stod på, havde jeg spottet en anden, som havde med en kurv fyldt med garn. Men vi stod ikke af samme sted. Dels forundret dels utrolig glad for, at jeg ikke var den eneste krea-nørd på færde sådan en tidlig helligdagsmorgen, gik jeg hen mod Rock'n'roll Hausfrau for at mødes med en håndfuld andre IG/blog-folk. Men he, hun var der selvfølgelig - vi var bare stået af på to forskellige stationer. Og det var nu også dejligt - så må jeg vente på World Public Knitting Day på at se garn overalt. Også tidligt om morgenen i metroen. (Og hey, eventen starter faktisk i dag og foregår i Haderslev, Grindsted, Hillerød, København  - og sikkert mange flere steder. YAYH!). (Og hey hey, når de skriver "Knitting", så mener de selvfølgelig også hækling. Og broderi. Og knipling. Alt med garn).


Knipling og broderi er præcis grunden til, at jeg var begyndt at følge Rock'n'roll Hausfrau - og altså pludselig var tilmeldt en omgang Kreativt Selskab. Selvom jeg har blogget i over 3 år, så har jeg aldrig været til blogtræf. Faktisk havde jeg indtil for nyligt kun mødt andre bloggere, når de tilfældigvis befandt sig hos min lokale yndlingsgarnpusher Rasmilla. Det er ikke særlig krea-blog-agtigt at være sådan stavnsbundet til sin sofa og ikke hele tiden være til blogtræf. Men nu er tiden faktisk kommet, hvor jeg er blevet så standhaftig, at jeg godt kan se mig selv være til et arrangement med mange folk, uden at skulle ind og lure den på sofaen eller simpelthen bare knalde panden i bordet af træthed og overstimulation efter et par timer.

Så totlat succes på så mange punkter. Et par af dagens højdepunkter: Piratnissen (som ikke er blogger. Endnu) kunne ikke hækle, da hun kom. Jeg satte hende igang og lærte hende de mest basale teknikker - og wrrrooooom, siden har hun ikke set sig tilbage og det er væltet frem med hækling på hendes Instagram-profil. Ret vild og fed oplevelse. How To Do Fashion kunne virkelig godt hækle - tjek lige det nederste foto. Hun var ved at lave hynder til haven. Awra, et lækkert mønster!

Men altså, bordet rundt lavede folk de fedeste ting - og det var så lækkert at snuse rundt i Rock´n´roll Hausfraus broderier og kniplerier. Super inspirerende. Hvis du ikke allerede kender dem, så får du lige et link til alle deltagernes blogs: howtodofashiondenlillaelefantkreahjoernetbrombaerstrikpiratnissenbymissberniepoetenogstinemorsyslerier OOOG selvfølgelig dagens skønne vært:  Rock'n'roll Hausfrau.

TAK!

KH
tina

tirsdag den 10. juni 2014

Pink i det grønne


Sidste år var det en fast tradition med kolonihaveglimt her på bloggen. Nu er sæsonen i fuld gang igen, så selvfølgelig følger glimtene med. 

Denne gang med havens nye pryd: en Black Lace, som lige nu blomstrer. Egentlig skulle jeg klippe blomsterne af, så den kunne bruge krudt på at danne rødder og vokse sig stor. Men hvem kan nænne det?! 

Og så en stikling jeg har fået af skønne Rachel Søgaard. Den har været længe undervejs - men nu begynder den faktisk at gro. 

Og så en hæk der skulle klippes - efter streng påtale fra foreningen. Så det blev den. Nu ser den så bare maget mærkelig ud, fordi vi ikke pt har nogen nabo, som også kan klippe sin halvdel. Sådan kan regeloverholdelse give nogle meget mærkelig resultater. 

Og så lidt pink sky - damn det var en lækker solnedgang her den anden dag. 

Og til allersidst: hende som er skyld i, at jeg kom til tasterne. For hun sagde, at hun savnede bloggen. Så nu kommer hun oven i købet selv på den. Med sin fine, fine mave, der bærer på en lille yndlingsdreng. Smukkere bliver det ikke. 

KH og solskin fra tina