onsdag den 4. december 2013

Retro-juleværksted og iPad


Så er jeg landet i Verdens Bedste Julepyntsgruppe. Vi skal udveksle retro-julepynt. Retro. Jeg går og tygger lidt på den. Retro er vel noget, som er gammelt uden at være So Last Year men også uden at være klassisk. Hm. Jeg gætter på, at jeg free-styler, når jeg først kommer i gang.

Jeg fyldte 35 år i sidste uge. Wow! Når jeg er dobbelt så gammel er jeg 70! 

I er flere som har hørt mig jodle op og ned om, at jeg vil give mig selv en iPad i fødselsdagsgave. Den skal have 3G. Det ved jeg (for hey, den skal jo også fungere ude i Verdens Bedste Kollonihavehus). Det skal være en Air-udgave. Fordi den findes. Men hvor stor hukommelse skal den have, når den både skal kunne kapere en hel del fotos og blog-aktivitet? Min egen fornemmelse siger 32GB. 

Hvor stor er din? (For jeg gætter faktisk på, at jeg er en af de sidste "i verden", som ikke har en endnu. Jeg går helt kold i det, fordi jeg hele tiden kommer til at tænke på jordens ressourcer og på familier, som bor på skrot-lossepladser for at udvinde dem igen fra al vores elektroniske skrot. Så tænker jeg på min egen lyst til også at være på instagram og poste billeder af kaffe og hækling. Og det sidste vinder. Sådan er det bare. Jeg har heller ingen smartphones (fordi jeg aldrig ville kunne lægge den fra mig). Så jeg har slet ikke tilgang til apps. Det må kunne defineres som en ny slags fattigdom. Der er økonomisk, kulturel og social fattigdom. Nu også app-fattigdom. Så ja, jeg vil have en device, så jeg kan være med på instagram, læse Inside Crochet online og måske selv blogge på en lettere måde. Så jeg vælger at se det sådan, at jeg holder hjulene i gang og familierne på skrotpladserne skal jo også have noget at rive i. Øh.

Nå, men kære du. Hvis du har en iPad, og hvis du ligesom jeg er glad for at fotografere og blogge, hvor mange GB vil du så anbefale? Og hvad er Retro egentlig for noget?

Nå. Jeg går jo helt i selvsving. Måske fordi jeg skulle havde været i biografen. Men jeg er simpelthen for træt og flad. Men ikke for træt til at taste, åbenbart.

KH
tina


9 kommentarer:

 1. Tillykke med fødselsdagen i sidste uge (fra een som selv fylder det halve af 80 lige om lidt, argh..).
  Ift. iPad, så er 32GB nok ikke helt ved siden af. Jeg har selv en lille 16GB men IKKE fyldt med fotos. I øvrigt... hvis du køber een der er for lille (eller bliver det henad vejen) så kan der tilkøbes eksterne harrdiske, som blot er en dimmer med stik, som du hurtigt kan til- og frakoble ;-) siger det bare...

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor er det fedt! TAK for info. Jeg er lige præcis bange for at købe en, som bliver for lille - og gider omvendt ikke bruge spidsen af en jetjager på opbevaringsplads, hvis jeg aldrig får den brugt. Eksterne harddiske - uhm, love it! Og hey, det halve af firs er fedt! Hvis vi levede i middelalderen ville det snart være goodbye-ruth. Men nu kan vi begynde at overveje, hvad vi gerne vil lære, når vi bliver 80. Jeg tænker tango.

   Slet
  2. Du har ret. Tango må være svaret! : )

   Slet
 2. Hej Tina, tillykke med fødselsdagen i sidste uge :-) Lidt skræmmende, men mit liv har en før/efter jeg blev indehaver af en ipad linie.... Jeg synes det var noget opreklameret fi. - lige indtil jeg selv fik en :-D
  Min er 14GB og jeg har lige over 1000 billeder liggende. Bloggen driller lidt via Ipad, men mon ikke nogle IT nørder et eller andet sted i cyberspace, snart får det fixet...? :-)
  Rigtig god fornøjelse med indkøbet :-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette :-) Ja, det er lidt skræmmende - mon ikke vi alle skal på reehab om et par år? Lige nu vil jeg med på vognen, så må jeg tage en kold tyrker på et tidspunkt :-D Og jo, helt klart at der nok skal være nogle typer, som får det fikset.

   Slet
 3. Tillykke med fødeseldagen.
  Jeg er glad for at høre at du er glad for din gruppe til julepyntsudvekslingen. Er jspændt på hvad du får lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - tusind tak for arbejdet med grupperne! You girls rock :-D

   Slet
 4. Jamen hurra! Stort tillykke. Jeg fyldte det samme i oktober. Og tænkte lige præcis: det halve af 70. Jeg forstår det ikke. Jeg er jo stadig 17, så kan man jo ikke blive 35?
  Jeg har ikke en Ipad, men en Iphone og kan bekræfte, at det desværre kræver MAJET selvdisciplin ikke at lade spændende apps stjæle al fritiden. Kampen står jo mellem apps og strik. Men der er også en masse fordele, og du skal jo bruge den til at blogge med, så det vil jeg glæde mig til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, sjov nok føler jeg mig oftest som en, der allerede er 70. Jeg har helt og aldeles sluppet "gå-glip-sygen", som jeg havde i voldsom grad da jeg var 17. Nu er det mere sådan: "Jamen, hvorfor tage til fest og ikke kunne høre noget for al den unga-bunga-musik, når jeg kan blive hjemme og hækle 35 cm?"

   Slet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina