onsdag den 18. april 2012

Niche-nørderi: MT

Jeg kan være et ekstremt eksempel på en skeptisk slow-mover. Som tidligere nævnt, har jeg på ingen måde været overbevist om masking tapens lyksaglighed. Da jeg første gang så det i en butik, blev jeg så fornærmet over prisen, at jeg trampede direkte hen i den nærmeste malerforretning og købte mig en rulle malertape. Det har jeg altid brugt til at sætte papiret fast når jeg maler og hvis jeg ville have den op på væggen uden ramme. Det måtte vel være godt nok, sagde hun, og tog sporvognen hjem!

Men små skridt har blødgjort mig. Først blev jeg opmærksom på, at man kan få MT i neon. Så opdagede jeg, at noget af det er syrefrit, hvilket betyder, at man kan bruge det på fotos, uden det på længere sigt vil blege farven.

Så faldt jeg over disse fotos:


Fotokilde: Wishy Washy
Åbenbart skal ethvert nyt produkt igennem en m-e-g-e-t lang og kritisk evalueringsproces, før det får adgang til mine høj-hellige skuffer. En af vejene igennem dén labyrint er at fodre mig med totalt niche-nørdet-viden:
Washi 和紙 is a style of Japanese paper tape that started in Japan but manufacturing has now spread throughout the world. Washi tape is commonly made using fibers from the bark of the gampi tree, the mitsumata shrub (Edgeworthia papyrifera), or the paper mulberry, but also can be made using bamboo, hemp, rice, and wheat. Washi comes from wa meaning Japanese and shi meaning paper, and the term is used to describe paper made by hand in the traditional manner, regardless of where it’s manufactured.

When it comes to washi tape being eco friendly we consider the alternatives...which is duct (duck) tape. Duct tape's contents, and process for manufacturing, are extremely more harmful, to the environment, does not biodegrade (although we have noticed a new duct tape on the market that claims to biodegrade within 15 years and yet another that is using soy oil for adhesive) cannot be reused and tends to leave a rather sticky mess when removed. Washi tape is reusable, biodegradable and tree free and made out of highly renewable resources. The adhesive can be silicon, rubber or acrylic depending on the brand. (source: Wishy Washy Tape).
Så ja. Tusind år efter de fleste andre bloggere, har jeg overgivet sig, og min malertape har fået kamp til stregen. For jeg har nu hele 4 ruller MT. Og jeg elsker det. Jeg er vild med, at man ikke skal bruge saks for at tage et stykke. Og med farverne. Og nedbrydeligheden. Og det hele. Faktisk.

Nu mangler jeg bare at finde ud af, om Masking Tape er det samme som Washi Tape.

Har du et forhold til masking tape?

kh
tina


7 kommentarer:

 1. Jeg har det på nøjagtig samme måde. Kunne altså ikke se fidusen. Men nu har du da lige omvendt mig! Tak for inspirerende billeder :-)

  SvarSlet
 2. Lykken er masking tape... Har tapet på døre, lavet dekoration på døre og møbler, bordben.. indpakning og kort... Dåser.. Taper bare derudaf.. Kig evt forbi min blog jeg er ret bidt af det!

  SvarSlet
 3. Har desværre ikke fået købt noget endnu, men forestiller mig, at jeg køber hjem U.K.
  Washi Tape er den ægte originale udgave og japansk. Masking Tape er bare "kopi" og i mine øjne alt alt for dyrt i Danmark :(

  SvarSlet
 4. Haha, griner stadig over billedet af dig, der tramper over og køber en rulle fesengul malertape som straf. Tag dén, Japan! Men godt at du nu har set lyset. Det meste af mit hus er efterhånden tapet ind. Og på trods af det har jeg stadig 37 (syvogtredive!!) ruller tilbage. Jeg har tydeligvis ikke været helt så tilbageholdende som dig tape-wise :-)

  SvarSlet
 5. Hahaha, lad os være gamle tanter sammen :) Der gik godt nok også lang tid inden jeg var med på den bølge, men har også fået mig en lille samling nu.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 6. Og jeg var så en af dem der var solgt med det samme. Jeg har altid eeeelsket at tape ind! Total hadegaver fra mig for der var tape på er du vimmer.
  Nu har jeg mulighed for at tape alt over alt. Det er faaaantastisk!!

  SvarSlet
 7. Tak for alle jeres skønne kommentarer og betragtninger, I er skønne!

  Og hvor jeg grinede af din kommentar, Pernille, spot on :-)

  kh
  tina

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina