onsdag den 29. februar 2012

Hjælp til fixering?

Faktisk ved jeg ikke engang, om det er dét det hedder. Men det jeg har brug for hjælp til er, at jeg har malet på porcelæn med Posca-tusch. Det virker super og er vandfast og det hele. Men jeg kan kradse i det. Jeg vil derfor gerne give det en gang lak/spray/whatever, som kan gøre det slidfast.

Har du nogle forlag til, hvad jeg kan gøre?


kh 
tina


7 kommentarer:

 1. Det ved jeg desværre ikke noget om, men hold op den er fed!

  SvarSlet
 2. Hvis det er på lærred fixere man med Fixativ eller det noget billigere alternativ...hårlak. Jeg ved ikke om det også vil holde på glas. Men ellers tror jeg en lak (gulvlak f.eks) måske kan klare opgaven. uanset hvad så vil det IKKE holde hvis ikke det fixeres. God fornøjelse. Ser rigtig fin ud iøvrigt :-)

  SvarSlet
 3. Anonym2/29/2012

  Fint lavet. Jeg ved ikke hvordan man fikserer denne type tusch, men ville gå i Panduro hobby og høre hvad de siger. Faktisk kan man købe tuscher eller små dåser med maling specielt til porcelæn. Der fikserer man ved at brænde det i ovnen.

  SvarSlet
 4. Fixativ bruger man til at fixere f.eks. kul så det ikke smitter af, så det kan du ikke bruge her. Lak vil sikkert også kunne kradses af ligesom poscaen...
  Jeg ved at man kan købe tusher som er beregnet til porcelæn, de kan fixeres i ovnen ved vist nok 150 grader... sådan en tush tror jeg du må have fingre i ; )

  Følger med her på din blog, så fortæl/vis endelig hvis du finder en god løsning!

  : )

  SvarSlet
 5. Tusind tak for alle jeres gode forslag! I er nogle stjerner!

  Jeg skal nok vende tilbage og fortælle, hvad jeg ender med at gøre.

  kh
  tina

  SvarSlet
 6. Anonym7/05/2012

  Hej Tina,
  Du kan 'bage' din skål. Prøv at tjekke www.posca.com ud, der står der en hel masse om fixering.
  Hilsen
  Dorte

  SvarSlet
 7. AHA! Det må jeg straks tjekke ud! Tusind tak.

  KH
  tina

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina