fredag den 31. oktober 2014

Life List

For noget tid siden lavede jeg en Life List. En liste over det jeg gerne vil gøre, før jeg ikke er her mere.

Men jeg trykkede aldrig på udgiv-knappen. Ville vel lige finpudse den og gøre den endnu mere rigtig. "For noget tid siden" betyder midten af maj 2012. Så nu kommer den altså på bloggen. Bum. Ret meget som den er, for flere er punkterne har jeg allerede opfyldt - JUHU - og jeg har en mistanke om, at endnu flere går i opfyldelse, hvis jeg står ved dem og lægger dem op.

Min Life List anno 2014:
 1. Bo med en brændeovn
 2. Rejse til New Zealand
 3. Have en bolig med altan/have TJEK købte kolonihave i 2013.
 4. Og det giver nyt punkt: Bo med helårshave 
 5. Have orangeri/atelier - for nu noget med et drivhus/nybygning i kolonihaven - med plads til vækster, varme, bænk og hæng-ud
 6. Have et stort vitrineskab til al mit krea-grej 
 7. Have et akvarie med klovnefisk og søanemone (really? ønsker jeg mig mon stadig det?)
 8. Rejse til Bali
 9. Prøve at brænde mine tegninger på porcelæn
 10. Ferierejse til Bornholm Wooop, der var jeg i sommers!
 11. Tage på stilhedsretræte
 12. Udgive en bog 
 13. Etablere daglig meditationspraksis (working on it)
 14. Kontakte gammel penneveninde YES! Done, og vi har aftalt at mødes.
 15. Have en kanin
 16. Prøve lydhealing igen
 17. Rejse til Italien og arbejde på en gård fx wwoof
 18. Weekendophold hos River Cottage
 19. Sejltur og ø-hop i det sydfynske ø-hav
 20. Lære at hækle tunesisk DONE - tak Pernille
 21. Spise på den der Kro på sydfyn
 22. Yoga i San Fransisco
 23. Længere ophold i en svensk ødegård
 24. Lære at tale lidt italiensk
 25. Lære at danse tango
 26. Arbejde på en smuk og inspirerende arbejdsplads
 27. Dyrke min egen køkkenhave 
 28. Plante træer - oh, plantede faktisk et figentræ fra Bornholm i sommeren 2014
 29. Prøve at bo et sted, hvor jeg kan have får
 30. Lære at gå på hænder
 31. Åbne en etsy-butik med illustrationer
 32. Etablere et netværk for voksne søskende til handicappede
 33. Bo i en hytte på en palmestrand
 34. Kværne mit eget mel (lige indtil jeg opdagede, at jeg ikke tåler gluten)
 35. Modtage stemme/sangundervisning
 36. Lære at stå på skøjter
 37. Lære om grafologi
 38. Få en astrologisk læsning (gerne astrogeografisk)
 39. Rejse til Amsterdam og bo på blomsterhotellet
 40. Rejse til Finland
 41. Have et roligt soveværelse, der kan fungere som en kæmpe oplader fyldt med velvære
 42. Konsultere en ayurvedisk læge
 43. Besøge Dyssekilde Landsby 
 44. Gro krydderurter om vinteren i min vindueskarm under en sol-lampe
 45. Rejse til New York 
 46. Danse igen YES - nu går jeg til dans hver mandag og er ikke til at stoppe
 47. Plukke nødder
 48. Etablere en fast vinterbader-rutine 
 49. Blive veninde med Hella Joof. 
 50. Blive gift og få børn
Listen er ikke-prioriteret. Meeen, som den vakse kan se, er det nederste punkt ret stort. Og det hænger rigtig meget sammen med, hvordan jeg kom i tanke om, at det var NU, at jeg ville lægge denne liste op. Jeg har nemlig genoptaget min morgenrutine med at læse blogs. Og her til morgen havde Shaken Not Disturbed lagt det fineste barndomsfoto op. Som en reminder til hende selv om, at finde balancen, så hun passer på sig selv uden at gå i stå. 

Det er lige præcis den knivseg jeg står på dagligt. Stadig huske at leve og gøre det, som gør mig levende. Men også passe på, så jeg ikke bliver ren patient, hvor alt rimer på efterveer af depression og hjernerystelse. Hvis jeg tager det jeg vil i små og meget velplanlagte skridt, så rykker jeg mig. Jeg præsterede at købe en kolonihave, selvom jeg var i topmålet af underskud på det tidspunkt. Men jeg vidste dybt ind i min sjæl, at det ville nære mig og få mit sind til at blomstre. (Og så bliver pludselig bliver sådan helt Tine Bryldsk i mit ordvalg. Nok fordi at jeg tit tænker på hende som mit kompas, når livet er svært. For selvom det er svært, er der altid et valg). Så længe jeg holder mig i ballance, kan jeg netop stadig mærke de rigtige valg og tage skridtene i den rigtige retning. Selvom de er små. Og selvom det tit er på rystende ben - især hvis det er ovenpå en længere periode, hvor jeg har været nede og vende. 

Og derfor er "få børn" punktet skrevet med rystende fingre og allernederst. For vil jeg kunne klare det? Ikke kun at passe på mig selv, men også et andet væsen. Jeg ved det ikke. Tiden må blive min ven. Men punktet er på listen. Så må vi se hvad der sker. 


Indtil videre kan I få et #throwbackthursday af migselv, da jeg var lille og hjalp min far med at grave blommetræ op, da vi boede i Aarhus og jeg ikke var særlig stor. Men jeg ved, at hende pigen i de røde gummistøvler ville ELSKE sådan en Life List. Så her har hun den :-)

Det var vist Oprah som startede en lavine af den her slags lister tilbage i 2012. En af de lister, som jeg rigtig godt kunne lide, var den hos Her Library Adventures. Måske du også får lyst til at lave en liste? Jaaah, det håber jeg. Og hvis du gør, så giv mig et prej!

YES! Jeg gjorde det. Jeg er klar til at trykke udgive. Tænker at vende tilbage og strege på listen, når der sker nyt. Glæææder mig til det.

Hep hep for alt det gode, som jeg og vi stadig og hele tiden kan og vil.


12 kommentarer:

 1. Så sejt. Det vil jeg også gøre en dag. Poste en liste med 50 ting. Og jeg skal nok fortælle dig når det sker. Og ps. Man kan sagtens passe på et andet væsen, selvom man skal passe å sig selv. Det kræver øvelse, ja, men man kan godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når du siger det, så tror jeg faktisk på dig. Og yay, jeg glæder mig til, hvis du kommer med en liste. Tror den bliver pænt mere action-packed end min hønse-fåre-chill-liste :-D

   Slet
 2. Det er da en dejlig liste :-)
  Men i en alder af 58 har jeg kun nået 4 af de punkter du har på listen - og måske når jeg et par mere. Men livet er såmænd også godt, selvom man har opgivet at nå det hele :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-D Haha, jamen du har da helt ret, Susan! Sådanne lister er da bestemt heller ikke for alle - og mon ikke du ville sætte helt andre punkter på listen, hvis du lavede en? I øvrigt tænker jeg tit på Louise Hay, som først begyndte at danse som 80 årig. Tænk hvor meget vi kan nå at lære på en livstid. Det synes jeg er ret fantastisk. Hvis det altså gør en glad. Ikke hvis det er for at nå alting uden at have hjertet med :-)

   Slet
 3. Fantastisk med sådan en liste. Det giver både inspiration til selv at lave en og til punkter på denne. Jeg vil glæde mig både til du får brændt dine tegninger på keramik, lavet en etsy butik og udgiver en bog!

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Wiii, skønt! Og du? Jeg glæder mig også ... og har jo en god inspirator i dag til at tage handsken op og just DO IT.

   Slet
 4. Kære Tina!

  Inspirende indlæg. Så meget at jeg måtte i gemmerne efter min egen flere år gamle (håndskrevne) liste. Jeg tror det er på tide med en ny.
  Forresten fløj der også et indlæg ud mellem fingrene på mig, så inspireret var jeg :)

  Så her er prejet i form af et link, moderne hva'? Jeg prejer igen når den nye liste er klar <3

  http://bachmannstrikker.blogspot.dk/2014/10/en-nskeseddel-du-selv-skal-indfri.html

  Kh Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ååååhr, kære Helene. Sikke en skøn, skøn liste! Det er sådan en rigtig værdi-liste (som jeg ser det). Det er endnu mere modigt end min, som "bare" er en DOING-liste, og ikke handler (særligt meget) og BEING. Thumps up! Glæder mig til din nye liste!

   Slet
 5. ..jeg synes din liste er fantastisk. Og modig. Modig med alt det du vil og endnu mere modig fordi du har skrevet det ned og 1000 gange mega modig fordi du deler det med os. Tak fordi du tør og fordi du inspirerer os andre ..

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhr, tak kære Rikke. Din kommentar går lige til hjertet. Jeg vil SÅ gerne være modig. Og du skriver, at jeg er det. YAY! Tak <3

   Slet
 6. Åh, bare jeg får en brændeovn og får lov at udgive en bog, så er jeg glad<3 :D

  - Anne

  SvarSlet
 7. Åh hvor spændende med den slags lister... :-) De er skønne at lave, men jeg bliver også en lille smule stressede over dem... ;-) Jeg har fornyligt købt bogen The Life Organizer - A woman's guide to a mindful year... Jeg har selvsagt ikke fundet tid til at åbne den endnu! ;-)
  Kh Maria

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina