onsdag den 3. september 2014

Vælg grosted med omhuBe careful where you decide to live!

De to blomster kommer fra samme håndfuld frø. Det øverste landede i et hugelkultur-højbed. Det andet landede i skyggen ovenpå sten fra en gammel sivebrønd. Den første plante er blevet to meter høj - og lige nu, hvor jeg skriver det her, står den med over 30 blomster! Den anden blomst er aldrig blevet mere end 20 cm høj, og har kun haft to blomster. 

Jeg ved godt, hvilket frø jeg helst vil være. 

Og jeg tænker meget på det de her dage. Hvor jeg gerne vil bo, hvor jeg kan blomstre mest. Kolonihaven har lært mig, at jeg elsker at bo i jordhøjde. Men jeg er ikke særlig vild med kolonihavens reglement. Hvor haver som bruger round-up og ikke har så meget som en bellis i græsplænen er Gode Haver. Mens haver (som min) der har mælkebøtter og bellis og jeg skal give dig, de får A4-ark i postkassen med krydser i "ukrudt" - og et tilhørende girokort med en bøde. 

Måske skal jeg længere ud på landet. Eller tættere ind mod byen. Det er ikke besluttet endnu. 

KH
tina

PS: Ooooh, and I see faces :-D
4 kommentarer:

 1. Anonym9/09/2014

  Krydser i ukrudt:-) Et meget vigtigt kryds, hvis du spørger mig - selvom det selvfølgelig ikke er rart at få bøder. Kender du bogen "Spørgeskemaer" af Max Frisch? En slags liste over livets langt mere besværlige (muligvis også mere vigtige) spørgsmål. Fx:

  - Er De sikker på, det virkelig interesserer Dem, om menneskeheden overlever, efter De og alle Deres bekendte er døde? (Hvorfor? – Stikord tilstrækkeligt)

  eller: - Er De ven med Dem selv?

  Du kunne jo overveje at sende nogle A4-ark retur:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. HA! Ja, lige lukt retur.

   Jeg er heller ikke fan af ukrudt, hvis det spreder sig over det hele. Jeg har sådan et stykke jord som venter på at blive til en lavendelhæk. Så "ukrudtet" holder egentlig bare på nærringsstofferne i jorden - og jeg holder den faktisk uden frø. Men det giver bøder alligevel :-)

   Slet
 2. Fin betragtning... Hvad er et hugelkulturbed?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et bed, som du bygger oven på grene og andet organisk materiale. Det er så smart - sådan et bed sluger al dit "haveaffald" og laver det om til næring. Du får lige et link. : http://www.richsoil.com/hugelkultur/

   Slet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina