onsdag den 14. december 2011

Patentstrikket pandebånd - med opskrift

Ta-da:

Frk. Hækler (mig) har strikket (ikke så meget mig).

Godt nok kun et pandebånd, men stadig.
 

Jeg har lige pludselig fået ret mange faste læsere! Jubii, og velkommen til hver og en, jeg er SÅ glad for, at I er her!

I den anledning har jeg gjort noget, som min tålmodighed ellers normalt ikke rækker til: Jeg har forsøgt at skrive opskriften ned. Så hvis bare én af jer får lyst til at lave pandebåndet, var det tungen i mundvigen værd :-) 

Men jeg er nyankommet indvandrer i krealand (eller også er jeg flygtning, det kan jeg ikke helt finde ud af). Men under alle omstændigheder: jeg undskylder på forhånd mit opskriftsprog, jeg har bestemt ikke styr på grammatikken.

DIY: Patentstrikket pandebånd

Bredde: ca. 10 cm
Garn: Du behøver ikke strikke med mohair-glimmergarn. Men det gjorde jeg, og jeg brugte ca 25 gram og lagde garnet dobbelt - men det er helt op til dig og hvilken tykkelse du vil have på pandebåndet.
Pind: 3,5 (eller hvad der nu passer)
Sværhedsgrad: Det er et dejligt overskueligt strikkeprojekt, som er en rar måde at lære nogle ret nødvendige strikkekneb på. Men det er en klar fordel, hvis har strikket i ret/vrang før.

Slå 20 masker op og skift mellem:

Pind 1) Første maske strikkes ret. Derefter: *strik 2 masker sammen i ret / slå 1 maske om / tag 1 maske løst af som vrang* (gentag til der er tre masker tilbage). Strik så 2 masker ret sammen efterfulgt af den sidste maske ret.

Pind 2) Første maske strikkes ret. Derefter: *slå 1 maske om/tag 1 maske af/strik to masker ret sammen* (Gentages til der er to masker tilbage). Herefter: slå en maske om / tag en maske af og strik sidste maske ret.

Fortsæt mellem de to typer af pinde, indtil pandebåndet passer til det hoved, som det skal sidde på. Og vups, så er du pludselig klar til at afslutte, sy sammen og ta-da: et styk pandebånd er klar!

Nice to know
  • Når den korte snor (som er tilbage efter opslagningen) og den lange snor fra garnnøglet er i samme side af strikketøjet, nemlig den højre, så skal du starte med pind nummer 1.  (Her jokker jeg nok i kultur-spinaten ved at nævne en indforståethed).
  • Hvis det er volapyk for dig at slå om, tage af osv, så søg på youtube, så vælter det frem med flinke damer, som har filmet hvordan man gør.
Nisserne har jeg arvet efter min farmor. Smed-nissen mangler en arm, og nisseenglen smuttede, da der kom kamera på. Men de er klart mit yndlingsjulepynt og har faktisk det privilegium at være det eneste, som kan være helt sikkert på at komme frem i december.2 kommentarer:

  1. Superlækkert pandebånd - og meget søde nisser! Der er nu intet som arvet julepynt :)

    SvarSlet
  2. Hey Christel. Thanx og helt enig :-)

    SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina