søndag den 28. august 2011

Hæklet net

Mit første hækleprojekt var dette net: 


Garvede hæklere advarede mig imod at hækle i knyttegarn, fordi det er så hårdt et materiale. Derfor hæklede jeg selvfølgelig i knyttegarn. Det kan ganske rigtig absolut ikke anbefales, selvom resultatet er ret lækkert:


Bortset fra risikoen for håndledsskader er det et supergodt begynderprojekt, som næsten kun består af luftmasker og et par rækker af fastmasker. Opskriften har jeg set flere steder, men den er i hvert fald i politikens strikke og hæklebog


mandag den 22. august 2011

Tæpper

Siden maj har jeg strikket på et tæppe i alpaca til min mormor. Det er nu blevet færdigt og afleveret:




Det er ret meditativt at sidde med et stort projekt, så jeg har kastet mig over et nyt tæppeprojekt. Denne gang hæklet. Det strikkede tæppe ovenfor består af fem lange baner, som jeg syede sammen til sidst. Puha:
 


Derfor har jeg valgt at hækle mit næste tæppe, så mit dovne jeg kan hækle tæppet ud i ét stykke. En kæmpe fordel ved hækling. Teknikken er granny stripes, som jeg er ret pjattet med for tiden:





søndag den 21. august 2011

Robotterne kommer!

9788771051360.jpg (425×257)

Det kan godt være, at det er storkene, som kommer med de små menneskebørn. Men nu har jeg opdaget, at det er robotterne, der kommer med mobiltelefonerne! Hvad sker der? Jo, jeg er blevet fanget ind af amigurumi-bølgen.

Jeg har et stykke tid ledt efter en god introduktion, som ikke var på japansk, og efter lang tids venten i bibliotekskøen lykkedes det mig at få et lille stykke guld i hånden:




Den er skrevet af Mia Bentsson og udgivet på Alvilda forlag.  Hun har udgivet flere bøger og har også en rigtig lækker og super inspirerende blog: http://booip.blogspot.com/

Jeg er nu i fuld gang med at lave en robotholder mobil - ala den på det øverste billede. For det er jo der, mobilerne i virkeligheden kommer fra, er jeg sikker på...


Desværre har jeg lidt svært ved at få den lavet færdig. Men når det sker, skal den dekoreres lidt som den robot, som allerede bor her hjemme hos mig.


torsdag den 18. august 2011

Så kom der en broderet pude ind i mit liv

Det havde jeg ikke set komme. At jeg ville begynde at brodere. 

Men det var kun indtil, at jeg mødte de skotske fyldsting. Et helt utrolig hyggeligt projekt med at skulle vælge farver. Da der ofte skal skiftes, når det ikke at blive kedeligt:



Mønstret er her

Jeg har ændret lidt i mønsteret, da det uldgarn jeg brugte var for tykt, til at de skotske tern kunne blive fyldte.



Garnet er fra et ældre mønster-kit, som jeg fik af min mor. 
Jeg synes det er ret sjov, hvor stor forskel der er, på min pude og det oprindelige design:


I øvrigt er jeg totalt pjattet med den grafiske virkning i broderimønstre. De minder mig så dejligt om pixels og perleplader:




kh
tina


Find the pattern for the embroidery pillow right here. It's in danish, but it has some great DIY-pictures. As you'll see I've made some changes to the stitch-pattern - only adding one single round of yarn. But make it as you please.


onsdag den 17. august 2011

Klude og klæder

Til juleaften 2010 fik jeg 10 nøgler bomuldsgarn af min søster. De første nøgler garn i mit liv. 

Siden da har jeg udviklet en heftig passion for bomuldsgarn. Simply love it. 

Mine første kreationer blev socialrealistisk nok 10 stk karklude i hver deres farve:


Det tog mig for evigt, men efterhånden kunne jeg faktisk godt strikke ret og vrang til et mønster. 

Af garnresterne fra kludene, er jeg gået min farmor i bedene og har hæklet et håndklæde til køkkenet.

Håndklæde og karkludene matcher fuldstændigt. Om det er godt eller skidt vil jeg lade være ubesvaret...

Find min strikkeopskrift på kludene lige her.

Update okt 2012: Du kan se skønne bloggere, som har brugt mønsteret og selv leget med farver hos Frøken Jensen, hos Liv med Min skæve vinduesplads til verden - og hos En af dagene.


tirsdag den 16. august 2011

Illustrationer i akvarel og blæk

Her er et nogle af de billeder, som jeg har lavet:






De viste billeder er privateje, men jeg skal nok lægge nogle op, som er til salg. 

kåhå
tina

PS. Du kan se flere af mine illustrationer her:

Pimpning

Da jeg var ude at se min lejlighed for første gang, stod der en jesusfigur i vindueskarmen. Ellers var der ikke andet i lejligheden. Det havde jeg det lidt ambivalent med. Jeg er ikke typen, som har en jesus stående. Omvendt kan man da heller ikke smide jesus ud. Svaret kom heldigvis lynhurtigt til mig: den skulle pimpes. Så ville den godt kunne integreres.

Men da jeg så kom med mine flyttekasser, var jesus fløjet og lejligheden stod tom tilbage. Men nu var jeg blevet så opsat på at pimpe, at jeg kastede mig over en porcelænsfigur, som jeg arvede allerede da jeg var lille. Jo ældre jeg er blevet, jo længere har den stået i skabet. Men det er overstået. Den måtte bøde for, at jesus var fløjet af sted: 


Og sådan gik det til, at den lille gås og frøken blev pimpet. Og min blog blev skudt i gang. Forhåbentlig kommer der endnu flere hæklerier til.

KåHå
TichTach