Gårdagens farve var sennep. Det første der faldt mig ind, var mit hjemmedyrkede ingefær. Den startede med en købt knold, som kom i jord. Som kom i mere jord. Så lå den i dvale i virkelig lang tid.
Pludselig gik den helt bananas og skød og skød:
Jeg har faktisk mest brugt de grønne skud. De smager sødere end rodknoldene og også lidt af lime.
Og hvad er nu det? Det er da et sennepsfarvet karsedyr:
Har du noget, som du gror med godt resultat i vindueskarmen? Jeg elsker at gro basilikum om sommeren. Men det er lissom ikke endnu.
Grønt (og sennepsfarvet) weekend-KH fra tina
PS. Hele måneden blogger jeg om farver, fordi jeg er med i en Creative Challenge. Yayh.
Oooh - putter man bare sådan en knoldfætter i jorden som en gammel kartoffel og venter rigtig længe? Eller skal den ligge ovenpå, som på billedet...
SvarSletJeg har læst, at den skal ligge ovenpå. Men da den først havde skudt sine lange grønne arme i vejret, så endte jeg faktisk med at dække den lidt til, og så begyndte den at gro nye knolde. Såeh, hvad der er helt korrekt og efter bogen, ved jeg ikke :-)
SletMen jeg ved, at det er vigtigt, at du vælger et stykke ingefær, som har små anlæg til at spire. Når man først kigger efter er det nemt at se dem - små knopper.
Den ligner jo lidt en jordskok, og dem lægger man under jorden. Disse kan i øvrigt skæres i stykker ligesom kartofler, bare der er anlæg på alle stumperne!
SvarSletUhm, jeg tror da faktisk, at jeg skal have mig en balje med jordskokker. Tak for tippet :-)
SletJeg såede forskellige frø fra krydderiskuffen sidste sommer - bare fordi det var sjovt at se hvordan planterne egentlig så ud. Specielt birkes var en fantastisk oplevelse. Tror jeg må have gang i ingefær også! :)
SvarSletDet er da mega sjov, fed ide! Birkes er fra valmuer, ik? Det er en af mine yndlingsblomster :-) Du skal klart have gang i ingefær - det grønner giver en lækker mere mild the end roden :-)
Slet