lørdag den 30. juni 2012

Strikkede karklude - med opskrift

De sidste strikkede karklude på stammen:
Opskrift i bomuldsgarn 

Slå 57 masker op på pind 3

Pind 1: Alle masker strikkes ret.

Pind 2: skiftevis 1 vrang og 1 ret. 

Hver pind startes og sluttes med en kantmaske ved at tage første maske løst af og strikke den sidste maske ret. (Du tager en maske løst af ved at føre pinden ind i første maske, som om du skal til at strikke ret, og så løfter du masken af i stedet for at strikke den).

Gentag pind 1 og 2 til du ikke har mere garn, ikke gider mere, eller efter 90 rækker (hvis du vil havde dem præcis i samme størrelse som mine). 

Jeg har lavet et farveskift og hæklet en enkelt kant med fastmasker i kontrastfarve (gul).

Update okt 2012: Det er ret fantastisk. Rundt omkring er der andre, som strikker løs med inspiration fra mit mønster, og som gør det helt til deres eget. Se fx her: Hos Frøken Jensen, hos Liv med Min skæve vinduesplads til verden, hos En af dagene og hos Gullermukken.


kh
tina

17 kommentarer:

 1. Har også overvejet MEGET seriøst, at hækle mine egne karklude...mest af alt, så jeg kan få bund i alle mine garnrester.

  SvarSlet
 2. Anonym6/30/2012

  Hvor er de super cool, ja de er tidskrævende. Jeg er ikke særlig god til at strikke, men strikkede en karklud med 4 ret og 4 vrang, altså så den fik det ternede look. Meeen du har sikkert en bedre idé selv. Har altså ikke fået sendt min hilsen til dig m post endnu, du ved overspringshandlinger.. Men er pakket og klar så ryger afsted på mandag :-)

  SvarSlet
 3. Hi,thank you so much for visiting my blog!!! I love your blog and of course knitting!!

  SvarSlet
 4. Har lånt foto og linket til dig i dag.
  http://pladstilverden.blogspot.dk/2012/08/jeg-holder-mig-i-skindet-maske.html
  Og som du kan se får dine karklude fine ord med på vejen... stadigvæk. Fortsat god fredag aften.
  Kh. Liv

  SvarSlet
 5. Ej hvor fedt, Liv! Kigger straks forbi :-)
  KH
  tina

  SvarSlet
 6. Se her:
  http://enafdagene.blogspot.dk/2012/08/frste-arbejdsdag-lagkage-diademer-og.html
  Det spreder sig. Nu hedder det bare TichTach karklude : )

  SvarSlet
 7. Ej hvor sjov - tak for tippet :-)

  SvarSlet
 8. Anonym9/03/2012

  I love this pattern and your yarn choice, but I don't understand how to read the pattern. In the English translation, row 2 says knit alternating 1 row and 1 right and I don't know what this means. Do you have another way to translate the pattern into English? Thank you! Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Kristin
   Thank you so much. Hi hi, yeah, google translate doesn't always do the job. Hope this is more clear:

   Row 1: Knit row
   Row 2: *1 knit, 1 purl*
   Repeat these two rows until you have 90 rows - or what else you prefer.

   Start each row with a edge stich: slip first stitch as if to purl, last stitch knit.

   Hope it makes sense - if not, ask again!

   Best wishes and happy knitting.
   tina

   Slet
  2. I know this is an older post, but if it isn't broken and someone reads this; Thank you so much for posting in English min norsk er dorlig! <3 beautiful pattern ladies, thanks so much. Jill in Gig Harbor, WA

   Slet
 9. Hej, jeg er nu i strikke verden og er faldet for dine karklude. Jg forstår dog ikke helt det med kanten, kan du forklare det lidt bedre, evt vise det ?
  Hvilken form for garn bruger du ?
  Tak, Miss Berni

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Miss Berni

   Jamen stort velkommen til strikkeverdenen :-)

   Som jeg forstår dit spørgsmål, spørger du til de såkaldte kantmasker. Kantmasker er den første og sidste maske på din strikkepind. De strikkes lidt anderledes for at få en lige kant. Men kluden er stadig en fin klud, hvis du dropper at strikke kantmasker og bare strikker alle maskerne på pinden på samme måde.

   Hvis du gerne vil strikke kantmaskerne, som jeg har beskrevet, skal du tage første maske på pinden løst af. DVS at du fører pinden ind i første maske, som om du skal til at strikke ret, og så løfter masken af i stedet for at strikke den. Den sidste maske strikker du ret.

   Håber det hjalp. Ellers kan du finde rigtig fine instruktionsvideoer hos garnstudio, som kan hjælpe dig igang: http://www.garnstudio.com/lang/dk/video.php?sort=2&thumbnails=on&categoryid=1

   Jeg bruger alle slags bomuldsgarn. Helst 100% bomuld, men blandingsbomuld kan også sagtens bruges og tørrer sikkert hurtigere.

   Rigtig god fornøjelse :-)

   Slet
 10. Hej
  Tak for fin opskrift. Første klud er strikket. Men du skriver du hækler en kant med kantmaske. Jeg har ledt højt og lavt efter hvad sådan en er uden held. Hvordan hækler du den? På forhånd tak.
  Mvh Lizette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lizette

   Hvor dejligt at høre, at du kan bruge opskriften!

   Det er også ret upræcist formuleret, kan jeg godt se, nu du spørger. Jeg har ændret beskrivelsen ovenfor. Det jeg mener er, at jeg afslutter ved at hækle en række fastmasker i kontrastfarve (den gule farve på billedet). Jeg har kun hæklet fastmaske-rækken på den ene side af kluden. Det kan dog sagtens undlades. Garnstudio.dk har en fin video af, hvordan du hækler fastmasker.

   Mange hilsener
   tina

   Slet
 11. Hej Tina :o)
  Så fandt jeg lige din blog og nej hvor er den hyggelig.

  Jeg strikker også karklude, men da jeg blev træt af at de blev vind og skæve efter vask, begyndte jeg at strikke i tern og med en kant af retmasker udenom. Kludene holder sig fint i facon og jeg behøver ikke hækle udenom (hvilket jeg ikke kan fordrage - altså at hækle ;o)).
  Du kan se min opskrift her, http://overgartneren.blogspot.dk/p/flid-fedt-og-snyd.html
  Venligst Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibeke
   Tak skal du have - og velkommen til, det er altid dejligt at møde en karkludsstrikker :-) Dit design lyder spændende, det må jeg lige tjekke ud!
   KH
   tina

   Slet
 12. Dejlig side du her har,tak for kik hilsen sonja hjemmeside: www.muttis-strikkehule.dk

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina