mandag den 25. marts 2013

Hæklemønster i lime, koral og grønFlere har spurgt til det mønster, som jeg flashede her. Og nu kommer det! Yay!

Jeg har hæklet med udgangspunkt i en af de utallige russiske mønstersider. Jeg forstår ikke teksten til mønsteret, men heldigvis er hækle-diagrammer internationale. Sådan nogenlunde.

Du finder mønsteret på denne side. Det er nummer fem.

Jeg aner ikke, hvad firkanten i diagrammet betyder, men jeg ville gerne have lidt højde på det gitter, som kommer mellem farverne, så jeg lavede halve stangmasker med den gennemgående, mørkeblå farve.

Jeg har brugt tre farver (lime, koral, mørkgrøn og mørkblå - farverne kommer ikke til deres ret på billederne, lyset er alt for koldt og diffust). Ved at bruge tre farver (udover grundfarven), kan trådene løbe ude i siden, uden du behøver at bryde dem.

Kanten har jeg lavet med en af mine yndlingshækleteknikker for tiden: et vævesting (tror jeg måske det hedder), hvor du hele tiden skifter mellem 1 fastmaske og en luftmaske. Efter første runde laver du fastmaskerne i de mellemrum, som luftmaskerne har skabt. Wola! På hver anden række har jeg brugt blå. På den måde kommer de farvede masker til at ligge ovenpå hinanden. Du kan også bare skifte som du vil. Det er vild sjov og kan give alle mulige effekter.

Jeg er vild med farvekombinationen, så jeg er gået videre med de samme farver i andre mønstre:


Jeg har længe troet, at jeg ikke lavede hækleprøver. Men det er vist ikke rigtigt. Jeg laver dem bare i ret stor skala, som dem på billederne. På den måde kan jeg bruge dem som håndklæder i køkkenet - og jeg lærer et mønster godt at kende. Men mønsteret kan bruges til alt muligt. Til babytæppe, håndledsvarmer, pude - alt muligt!

Enjoy :-)

KH
tina


PS. Flere ret-så-store-hækleprøver (eller håndklæder/babytæpper, om du vil) lige her.


8 kommentarer:

 1. Hej Tina :) fede farver Jeg er også vild med bomuld og har som dig også valgt at hækle prøver skal kunne bruges til noget fornuftigt. Mine veninder nyder når der falder en klud eller to af til dem.
  Må så lige skuffe dig ang den russiske opskrift ;) den er på spansk.

  SvarSlet
 2. Yay for opskrift! Det ser virkelig flot ud det mønster :)

  SvarSlet
 3. Hold op det er et flot mønster. Tak for inspirationen

  SvarSlet
 4. Det er smukt ;-)

  SvarSlet
 5. Hvor sejt! Intet mindre. At turde kaste dig ud i at hækle efter en russisk opskrift. Og sikke skønne farver, både hver for sig, men da især sammen! Desværre er jeg slet ikke så habil en hækler, så jeg ville kunne lave den slags.

  SvarSlet
 6. Du har sådan et link til Pinterest i din sidebar, med et billede af et pixeleret ansigt...men jeg kan ikke finde det inde på din Pinterst-side.... hvilket board skal jeg lede i?
  : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er faktisk også svær at gætte ud fra billedet. Det er nemlig en hæklet plaid! Du kan finde den her: http://pinterest.com/tichtach/crochet-knit-blankets/

   Smiler

   Slet
  2. Hold nu op hvor den fantastisk lavet - og vildt smukke farver - tak : )

   Slet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina