fredag den 20. april 2012

En lakmusprøve: sokkehækling

Jeg hækler sokker!

Jeg har kæmpet med at finde en opskrift, som inkluderede hæklenål i stedet for 4 strikkepinde.

Rigtig mange forsøg og omveje har nu ledt til, at jeg er i gang:Hvis det lykkes, kan jeg endelig overleve på en øde ø.

Jeg har stor respekt for hjemmestrikkede sokker. Det er for mig meget vildere end plaider, trøjer, snoninger, you name it.

Har du også en kreativ lakmusprøve? Noget som du vildt gerne vil kunne, og derfor næsten er bange for at gå i gang med?

Fredagshilsener fra
tina


9 kommentarer:

 1. Hvor er du sej. Hæklede sokker, det må jeg sige. Jeg vil vildt gerne kunne både hækle (rigtigt) strikke og sy. Og jeg ender altid med at miste modet inden jeg kommer igang med at udfordre mig selv.
  Så ja, der er meget jeg er bange for at gå igang med :)

  God weekend.
  Knus Mette

  SvarSlet
 2. Anonym4/20/2012

  Seje hæklede sokker! Jeg kan strikke sokker. Men ville gerne kunne strikke mønsterstrik, snoninger, have tålmod til at sy ting osv. Men har vist ikke lige det store overskud til slige sager lige nu. Så jeg hækler tæpper og strikker sokker! DET kan jeg overskue.
  Krams - Charlotte

  SvarSlet
 3. Hæklede strømper - hvor er det bare fedt! Det har jeg da aldrig tænkt på.... Og ja, der er mange ting jeg endnu ikke har turdet give mig i kast med af mange forskellige grunde :-)

  God weekend!

  SvarSlet
 4. Det lyder da som et godt hækleprojekt. Glæder mig til at se det færdige resultat.
  Hvor har du fundet opskriften henne?

  SvarSlet
 5. Sjovt at høre, hvor forskelligt det er, hvad vi synes er farligt. Tænk at du, Charlotte, kan overskue at strikke sokker - men ikke snoninger?! :-)

  @200procent by bebe: Det indeholder også nogle udfordringer, fordi hækling er mindre elastisk end strik. Men det skal lykkes :-)

  @Menneskebarnet: Jeg har ledt og ledt og ledt og ledt. Så jeg er faktisk end med at sammensætte min egen opskrift. Jeg skal nok lige tænke over, hvilken opskrift jeg har set, som jeg syntes var bedst, som jeg kan linke til :-)

  SvarSlet
 6. Anonym4/21/2012

  Jamen - er snoninger ikke bare enormt svære? Det ser kompliceret ud.. . Men det gør sokker vel også for den som ikke kan.

  Bedste hilsner Charlotte

  SvarSlet
 7. @Charlotte: Snoninger er faktisk meget lettere, end det ser ud. Det man gør er "bare" at bytte rund på et antal masker på én pind, så får man en snoning. Der er flere videoer på fx youtube, som kan hjælpe.

  Men strikkede sokker derimod, OH, det er svært ;-)

  KH
  tina

  SvarSlet
 8. Vil du dele din opskrift på disse lækre sokker? Hvor meget erfaring vil du sige, man skal have før man kan hækle disse? :)
  Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov - ser først dit spørgsmål nu :-)

   Den bedste, danske opskrift jeg har fundet er i Sys Fredens lille bog: "Strømper og Sokker". Den opskrift består kun af fastmasker og kædemasker, som du så skal arbejde med på forskellig måde, for at forme sokkerne. På en skal fra et til fem, er det nok en to'er (hvis fem er højst). Udfordringen er egentlig mest at forsøge sig frem og "knække koden" på opskriften, der hvor der skal hækles hæl og tå. Resten af sokken kræver kun at du kan hækle rundt i ring.

   Derudover er der også en fin opskrift i den nye bog af bla Rachel Søgaard: "Strik huer vanger strømper pandebånd". De er hæklet i stangmasker og er egentlig også nemme, men de kræver måske lidt mere erfaring...

   Hvis du vil igang lige nu og uden bog, har jeg også samlet nogle andre opskrifter her: http://pinterest.com/tichtach/crochet-clothing/

   Håber du kan bruge mit svar. Rigtig god fornøjelse :-)

   KH
   tina

   Slet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina