torsdag den 26. september 2013

Herringbone Plaid


Jeg har endelig, endelig, endelig fået mit yndlingskamera tilbage fra reparation. Det kalder på en gennemfotografering af min seneste, hæklede plaid.

Som I lige har set, har jeg lavet et hæklet cozy i lidt samme mønster. Men det er lavet i en helt anden teknik, nemlig tapestry (eller jaquard). Mønstrene kan bruges, så man opnår samme grafiske effekt, men man arbejder med garnerne på to meget forskellige måder. Exciting!

Fra min ravelry-side kan du klikke videre til Tara Murray, som har lavet designet og sælger mønsteret. I øvrigt: find mig endelig på ravelry. Jeg er ret begejstret for konceptet, og det vil være hyggeligt at lege med jer derinde.

Update: Du kan også købe mønsteret via mamachee etsy shop.

Lidt fra den tidlige proces: herher, her og her.

Følg mig på fjæset, det er så hyggeligt.

KH
tina


17 kommentarer:

 1. Anonym9/26/2013

  Vacker pläd och fina foton!
  Bästa hälsningar Britta

  SvarSlet
 2. Det er sådan et lækkert tæppe.. Jeg har også været færdig i en måned nu, men mangler også fotografering. Mon ikke det kommer en af dagene? Men det er ikke den sidste plaid jeg hækler på den måde :-)

  SvarSlet
 3. Det er bare helt vildt pænt! :D er det hæklet i lange rækker og så syet sammen?

  SvarSlet
 4. @Britta: Tusind tak. "Vacker" er så smukt et ord. Vi brugte det også på dansk tidligere. Tror jeg skal prøve at genindføre det.

  @Maria: Det er det nemlig. Vi er heldige, os to. Jeg synes ikke rigtig processen er afslutet, før jeg har fået det fotograferet. Så jeg hepper på dig og glæder mig meget til at se dit færdige tæppe!

  @Pernille: Tark. Og ja, lige præcis. Jeg synes det er lidt surt at sidde og sy det sammen - jeg kommer ikke ind i et dejligt flow, som når jeg hækler. Men det giver et fint finish.

  SvarSlet
 5. Nej montering er bare forfærdeligt kedeligt! Det sjove er jo at hækle 😉 men synes godt nok det her tæppe er fint. Overvejer meget om det skal være mit næste tæppeprojekt

  SvarSlet
  Svar
  1. Montering sucks. Sådan er det bare :-D Jeg hæklede plaiden på nul tid. Monteringen tog for evigt. He he. Men det var altså virkelig en fornøjelse at hækle det, kan kun anbefale, at du sætter det på din hækleliste.

   Slet
  2. Haha ja sådan var det også med mit rombetæppe. Det tog bare ligeså lang tid at sy alle lapperne sammen som ar hækle dem. Hvordan får jeg fat i opskriften på den her? Er ikke så godt inde i Ravelry :)

   Slet
  3. Wow! Syede du virkelig alle romberne sammen. Det er godt jeg aldrig er gået i gang med det projekt, selvom tæppet er vildt fedt :-D

   Jeg har lige indsat et link til etsy i selve teksten ovenfor. Der kan du også købe mønsteret :-)

   Slet
  4. Ja og det var et helvede! :D beundrer virkelig dem der går i gang med rombetæppet. Jeg skal aldrig lave et til. Tak for link! Tror det her tæppe ville passe perfekt ind hos os :)

   Slet
  5. Visse projekter burde have en advarselstrekant. Eller en smiley-ordning :-D

   Slet
 6. ÅH - hvor er det bare mega pænt altså!! :)

  SvarSlet
 7. Hold da op hvor er det bare smukt!

  SvarSlet
 8. Det er vel nok et flot tæppe - ser dejligt varmt & blødt ud :)

  SvarSlet
 9. Årh det ser lækkert ud!!

  SvarSlet
 10. Hold da OP hvor er det smukt! Ville virkelig ønske, jeg havde den samme tålmodighed og snilde til liiige at fremtrylle sådan en lækker sag. Det har jeg ikke, men det er så inspirerende og dejligt at se alle dine smukke hæklerier, blir i så godt et hoplahumør:-) Wow det var godt nok længe du måtte undvære dit kamera, troede ellers du havde fået det tilbage forlængst, synes dine fotos har været smukke hele sommere. Men godt det er tilbage i god behold, det er jo slet ikke til at undvære. Håber du nyder dit smukke tæppe en dejlig sag at slå om sig her i den kolde tid:-) Ha en rigtig dejlig aften kære Tina.

  SvarSlet
 11. @Stinemor: Tak :-)

  @Christel: Tak - mega varmt. Det er i kategorien tungt og varmt tæppe. Jeg er stor fan :-)

  @Differentia: Tak - og det ER lækkert :-D

  @Monstercircus: Tak for de søde ord men ja, faktum er at jeg har været uden hele sommeren. Så det har stået på lånekamera og good old filmrulle-kamera: Hårdt, men også lidt fedt at holde fri fra fotografi (lidt!). He he, jeg byttede såmænd gerne noget af min hækletålmodighed for din hitte-på-som-hed og få-projekterne-ud-over-stepperne-hed! Men juhu, jeg er vild med, at jeg kan give dig hoplahumør. Så er min dag da redet :-D Tusind tak for skøn kommentar, kære Mette!

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina