tirsdag den 17. september 2013

Pink hue og giftigheder


Så er det tid til at strikke meget varme huer. I slandsk uld. Hentet hjem fra Island af kær veninde. Yayh! 


Ude i haven vokser der stadig alt muligt. Fx er der den pink plante, som gror sorte vingummier på sig. Uh, den er så fin! Men vingummierne skulle være giftige. Som ny haveejer har jeg en lidt ekstrem autoritetstro og kappede straks livet på den, da jeg fik det at vide. Ligesom jeg har gjort på alt det andet giftige, som er skudt frem i haven i løbet af sæsonen. 

Jeg fik at vide, at det første år, skal man vente og se, hvad der kommer op, før man laver ændringer. Hos mig kom der så en masse giftigt op. Jeg havde ellers forestillet mig, at det der skulle komme op, når man ventede, var store engelske roser, eksotiske planter og florlette blomster i de smukkeste farver. Men okay, ukrudt og/eller gift. I det mindste ikke kødædende. Endnu, i hvert fald.

Heldigvis har jeg selv plantet lidt som ikke er giftigt. Fx har jeg plantet de her lilla bønner. Det er stort. De er ikke ukrudt, og de er heller ikke giftige. Eller, det er de faktisk i rå tilstand. 

Så her er det ikke jorden, der er giftig. Eller, det er den måske faktisk. Det er trods alt Amager! Sidst jeg prøvede at grave et par centimeter ned i jorden, var der nærmest ingen jord men helt vildt meget gammel byggeplads:


Nå, men en masse ord om gift. Men I kan klare det. Det ved jeg. Og jeg kan også godt klare det. Jeg elsker nemlig min lille have. Med eller uden giftige, pink og lille planter. Jeg tager bare min pink hue på. Så bliver jeg immun. Basta.

KH
tina


12 kommentarer:

 1. Anonym9/18/2013

  De der kermesbær kan man farve garn med. Og de er altså kun giftige hvis du æder dem, det kan du vel nok lade være med? ;-)

  SvarSlet
 2. Synes at det er synd at du har fjernet kermesbærene. Synes virkelig at de er flotte. Du kan sætte dem i enkelte vaser i hjemmet. Tror at det vil se virkelig godt ud.

  SvarSlet
 3. Lækker pink hue! Og sikke en masse giftigheder på Amager ;-)

  SvarSlet
 4. ÅH, WAO den der pinke plante som har sorte vingummier på sig - I LOVE IT.

  SvarSlet
 5. @Colourcottage & Frk Smed: Åh, I har rå ret begge to, he he. Jeg gik nok lidt i panik ved tanken om, at mine venners børn skulle gufle bærrene i sig og blive mega-syge. Næste år kommer i de vaser. Promise!

  @Liv: Thank you! Og ja, giftigheder kan man altid få her hos mig. Ha :-D

  @Fototosse: I know! I love it too! So much!

  SvarSlet
 6. Dejlige farver - og skøn hue! Nok meget godt du skar den pink plante med vingummierne ned, så du ikke bliver fristet af at prøve ;)

  SvarSlet
 7. Ha ha, du har lige præcis luret mig og hvor nemt jeg bliver fristet, Christel :-) Og tak, jeg er også ret vild med huen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe ;) Hvilket garn strikker du huen med?

   Slet
  2. Med det lækreste islandske uld. Min veninde købte det med hjem fra en ferie deroppe. Men man kan sikkert skaffe det her også. Det er 100% uld og hedder Álafosslopi fra LOPI.

   Slet
 8. Hyggelig med pink ull! Vet du hva slags merke det er?

  PS takk for hyggelig kommentar hos meg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke? Det er også super lækkert at arbejde i og at have på. Faktisk sidder jeg med huen på lige nu :-D

   Det er Álafosslopi fra LOPI. Som jeg lige har svaret Christel også, er garnet indkøbt i Island, og det hedder vist lidt forskelligt rundt omkring.

   Og selv tak, jeg får så tit lyst til at svare på dine skønne indlæg, selvom jeg ikke altid får det gjort :-)

   Slet
 9. Anonym9/21/2013

  SEEEJT! Havde slet ikke set, at der var begyndt at blomstre resultater frem fra (m)ulden (tøhø) ;-) FLOT hue. Nu vil jeg jo også gerne ha' sådan en, det ved du ... Den vildeste copycat i din baghave. Wauw. Du bli'r en neonpink prik man kan følge rundt i verden. I love it! Kh A

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina