lørdag den 6. april 2013

CC #5: Mustard & homegrown ginger


Gårdagens farve var sennep. Det første der faldt mig ind, var mit hjemmedyrkede ingefær. Den startede med en købt knold, som kom i jord. Som kom i mere jord. Så lå den i dvale i virkelig lang tid. 

Pludselig gik den helt bananas og skød og skød:


Jeg har faktisk mest brugt de grønne skud. De smager sødere end rodknoldene og også lidt af lime. 

Og hvad er nu det? Det er da et sennepsfarvet karsedyr:


Har du noget, som du gror med godt resultat i vindueskarmen? Jeg elsker at gro basilikum om sommeren. Men det er lissom ikke endnu. 

Grønt (og sennepsfarvet) weekend-KH fra tina


PS. Hele måneden blogger jeg om farver, fordi jeg er med i en Creative Challenge. Yayh.


6 kommentarer:

 1. Anonym4/06/2013

  Oooh - putter man bare sådan en knoldfætter i jorden som en gammel kartoffel og venter rigtig længe? Eller skal den ligge ovenpå, som på billedet...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har læst, at den skal ligge ovenpå. Men da den først havde skudt sine lange grønne arme i vejret, så endte jeg faktisk med at dække den lidt til, og så begyndte den at gro nye knolde. Såeh, hvad der er helt korrekt og efter bogen, ved jeg ikke :-)

   Men jeg ved, at det er vigtigt, at du vælger et stykke ingefær, som har små anlæg til at spire. Når man først kigger efter er det nemt at se dem - små knopper.

   Slet
 2. Anonym4/06/2013

  Den ligner jo lidt en jordskok, og dem lægger man under jorden. Disse kan i øvrigt skæres i stykker ligesom kartofler, bare der er anlæg på alle stumperne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm, jeg tror da faktisk, at jeg skal have mig en balje med jordskokker. Tak for tippet :-)

   Slet
 3. Jeg såede forskellige frø fra krydderiskuffen sidste sommer - bare fordi det var sjovt at se hvordan planterne egentlig så ud. Specielt birkes var en fantastisk oplevelse. Tror jeg må have gang i ingefær også! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da mega sjov, fed ide! Birkes er fra valmuer, ik? Det er en af mine yndlingsblomster :-) Du skal klart have gang i ingefær - det grønner giver en lækker mere mild the end roden :-)

   Slet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina