tirsdag den 22. november 2011

Juletræet med sin stank

Da jeg kørte forbi rådhuspladsen i morges, var nogle orange mænd ved at rejse årets juletræ. Dét var mit signal til, at jeg skulle få lagt mit juletræ op her på bloggen. Det blev skovet allerede for noget tid siden, og står nu klar med den smukkeste pynt. Det dufter lidt af de klegner, som jeg sysler med, og de første gaver er pakket ind og ligger under træet.

Sådan ser det ud:

NÅH NEJ! Det er min nabo, jeg kom til at skrive om!

Godt nok kørte jeg forbi de orange mænd i morges. Og godt nok fik jeg mit juletræ for noget tid siden. Men det blev ikke skovet. Det blev hamstret i en vejkant. Og den er en gren. Ikke et træ. Jeg har malet og malet grenen, men farven dækker ikke rigtig. Det gør ikke noget, tænkte jeg, for der kommer bare noget helt vildt flot pynt på. Jeg malede og malede plastikdyr, som skulle blive til pynt, men malingen dækkede ikke rigtig. 

Så kom jeg i tanke om spraymaling. Det var løsningen! Og mens jeg stod dernede i den lokale malingsbutik, kunne jeg næsten mærke hættetrøjen gro frem, og min indre (meget, meget indre) BZ´er og tag´er begyndte at røre på sig - hvilket resulterede i FEM dåser spraymaling.

Det er jo alt sammen meget godt. Men hvorfor er det så, at jeg ikke sidder og nyder mit smukke træ? Hvorfor er det, at jeg og Maccy har gemt os under dynerne inde i mit soveværelse? 

Jo, først blev jeg frygtelig grebet af det dersens spraymaling. Huhej, hvor det gik. Alle farver. Udover det hele. En urtepotte fik også lige en tur. Men jeg må have holdt vejret i bare spænding, for da jeg begyndte at trække vejret igen, løb mine øjne i vand og min hals var tyk og irriteret, som havde den været en hel nat på en tilrøget, brun bodega.  

Så her sidder jeg, lukket ude af resten af lejligheden, som stinker helt vildt og er fyldt op med halvfarvede, halvvåde dyr, sten, militærgrej og grene:

Den forreste dino ser ret fint farvet ud. Men det er fake. Det er fordi den allerede har fået 3 gange hobbylak!

Ergo: Min indre spraymaling og grafittiudøver giver op, nærmest før hun kom igang. Jeg holder mig til yarn bombing - og så kan det være, at jeg klipper et par hjerter i pap til julegrenen.

PS. Da resten af lejligheden er i undtagelsestilstand (incl et pivåbent vindue, hvor alle kvarterets duer og måger kan flyve ind), bliver jeg desværre nødt til at blive i min seng med mit hækletøj, dadler og kaffe i Anne Black kopper, mens jeg ser Beverly og to afsnit friends. Og hvis ikke den indre BZ'er allerede var væk, så tror jeg nok lige, at hun daffede da hun opdagede, at jeg er SÅ meget 30+ ...

12 kommentarer:

 1. Og så griner jeg så endnu engang efter at ha' læst her på din blog :-) fantastisk indlæg!

  SvarSlet
 2. DEt er jo hvad der kan ske, når man er kreativ:) Ikke alt lykkes. Men en omgang kaffe, Beverly og hækletøj kan jo altid få det gode humør frem igen..

  SvarSlet
 3. hi hi det minder om noget jeg sagtens selv kunne have fundet på.
  Når først jeg får en spray dåse i hånden, så glemmer jeg tid og sted.
  Håber du snart er dampet af og ikke er alt for svimmel...

  Ha´en dejlig aften.

  Knus Susi

  SvarSlet
 4. Ha ha hold nu op!!!
  Bliv da i sengen og gå så ind til naboen og hold jul - for pokker et flot og flippet træ!!

  SvarSlet
 5. Marie: Jamen det er da slet ikke det værste der kan ske, tak :-)

  Gitte: Det er jo helt rigtigt. Det er ikke alt der kan gå godt. Heldigt at vi kender en god medicin!

  Susi: Ja, man bliver jo helt grebet. Her på andendagen er jeg så småt ved at kunne bevæge mig sikkert rundt igen ;-)

  Lines: Det var da den bedste ide!

  ...

  Rigtig dejlig dag til jer alle fire :-)

  KH tina

  SvarSlet
 6. Haha, hvor er det godt!! God idé!
  Mange hilsner Pernille

  SvarSlet
 7. Hæ hæ morsomt indlæg. jeg er også bidt af en gal spraymaler og har gjort mig den erfaring at man SKAL gøre det udenfor (ikke i heftigt blæsevejr). Desuden er der meget stor forskel på kvaliteten af spraymaling. Jeg køber min spraymaling i "gangsterbutik", hvor der er billeder af graffitimalede tog på væggene. Det er billigt, der er et hav af farver inkl feks adskillige nuancer af mintgrøn, og så er malingen meget bedre end det man kan købe i feks Røverkøb eller SIlvan. :-)
  Tak for kommentaren på min blog, og fin blog du har dig også. Jeg blir også lige fast læser. :-)

  SvarSlet
 8. Hvor dejligt med gode fif - og hey, det er da derfor grafittimalere er på gaderne, det er umuligt at male inde ;-) Jeg startede faktisk med at gå ind i flügger (I know!). Da jeg spurgte ekspedienten, om ikke han havde andre farver end sort og hvid, svarede han undrende: Jo, lak. Ja tak.

  Jeg har klart brug for en gangsterbutik - vil du dele adressen? (Hvis det er i kbh)

  Og hey, stort velkommen til!

  SvarSlet
 9. Hov, der var jeg lige en slambert, som overså dig, Pernille :-) Tak for hilsenen! KH tina

  SvarSlet
 10. Selvfølgelig vil jeg dele. Butikken hedder Fresh Connection og ligger på Sankt Peders Stræde inde ved strøget. Jeg kan anbefale deres dyreste maling (der er 5-10 kroners forskel, men de 5 kr er godt givet ud.) God fornøjelse med det :-)

  SvarSlet
 11. Fedt, tak! Jeg ville klart være taget til Nørrebro på min jagt, så tak for tippet, det må prøves. KH tina

  SvarSlet
 12. HAHAHAHA åh nej jeg er FLAD af grin!!
  Flad over dette indlæg da jeg googlede mintgrøn spray fra flügger :p og du lå øverst ;)

  Nu vil jeg så lige genoverveje om spray nu også er det klogeste valg :p

  tak for et godt grin ;)

  Mvh Muabi.dk

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina