lørdag den 24. marts 2012

En dip-dye gevinst

Jeg var så heldig at vinde Maria fra "Livet på Lindevej"s give away. Det er det skønneste nøgle kaunieffektgarn, en opskrift på Rebeccas halstørklæde designet af Betina Jønsen og to nøgler skønt strømpegarn.

Jeg blev vild med kauni-garn, da jeg hæklede yndlingstæppet. Så egentlig havde jeg tænkt mig at bruge garnet til et hækleprojekt, da jeg ikke er den store strikker. Men så fik jeg hentet pakken med posten, og opskriften var faktisk skrevet, så jeg kunne forstå den - med mønsteret tegnet i diagram. Havde jeg vist, hvor mange gange jeg ville trævle op, var jeg nok ikke gået i gang. Men jeg er blevet totalt grebet - og resultatet bliver simpelthen så fint med snoninger, hulmønster og det hele:


Jeg ville aldrig selv have valgt garnet eller mønstret, men det har virkelig inspireret mig. Så efter at være varmet op med dyp-inspiration, er jeg nu blevet helt vild med dip-dye-effekt:

(Fotokilde: missmoss)
Mange strikkeopskrifter tager for givet, at strikkeren ved, hvordan man strikker kantmasker. Men det gjorde jeg altså ikke, og var allerede helt træt på forhånd, fordi jeg vidste, at kantmasker er strikkeriets svar på den trojanske hest. Noget med at kantmaskerne (ikke altid) er nævnt i opskriften. Og at de (ikke altid) er regnet med i masketallet. Og når de så er, er det (nogle gange) underforstået. Det er totalt snyd og uld-gangster-agtigt. Men sådan er det ikke i Betina Jønsens opskrift. Så jeg strikker (og trævler) videre!

Tusind tak for Maria/Livet på Lindevejs fantastiske gave, sponsoreret af Amager Strik. En butik, som jeg bestemt er nødt til at besøge.

kh
tina6 kommentarer:

 1. Anonym3/24/2012

  Kære Tina
  Er nu faldet over din blog af kringlede omveje via puffstitches og syltetøjsglas. Kan nu se, at jeg bliver nødt til at lave ENDNU et tæppe - og det bliver i Kauni og de flotte firkanter. Hvordan mon du har hæklet dem sammen? Anyway - må lige lave mit grannystripes færdigt først. Og så linker du så fint til Amager Strik, som ligger lige om hjørnet for mig. Og det ser ud som om der er sket en del siden sidst jeg var der. Skønt. Men det er IKKE Amagerbrogade ;-) God weekend - Charlotte

  SvarSlet
 2. Kære Charlotte

  Velkommen til :-)

  Jeg har hæklet tæppet sammen, ved at lække lapperne sammen (vrang mod vrang) og så hækle dem sammen med fastmasker i bagerste maskeled.

  Faktisk hæklede jeg dem sammen i baner undervejs, så jeg skiftede med at hækle lapper og hækle dem sammen. Så virkede det slet ikke lige så umuligt på mig, at få hæklet alle de lapper, som skulle til.

  Rigtig god fornøjelse - og tak for rettelsen :-)

  Rigtig god weekend til dig også

  tina

  SvarSlet
 3. Åhhh Tina, altså de strømpebukser er jo fantastiske! Den grå nuance, tror jeg må eje!

  SvarSlet
 4. Anonym3/24/2012

  Kære Tina
  Det lyder om om det er til at finde ud af - kan du så også huske hvor meget Kauni du har brugt til dit tæppe? ... Det er SÅ flot!
  Man kan ikke få for mange tæpper.... vel??
  KH C

  SvarSlet
 5. @MyminMy: Jeg er også selv helt vild med netop de grå :-)

  @Charlotte: Jeg har købt garn og opskrift hos "Yarnfreak" - en fantastisk butik, som sender over hele landet. Så jeg kan ikke huske, hvor mange nøgler jeg brugte, men jeg fik sendt det hele i et kit. Jeg kan altså slet heller ikke tage æren for designet. Det er de dygtige Camilla og Puk, som har lavet det :-)

  Og jeg er helt enig. Man kan ikke få for mange - jeg skal også selv i gang med den vigtige kategori: Tæpper til at tage med til strand og park :-)

  kh
  tina

  SvarSlet
 6. Anonym3/24/2012

  Uhm... æsker også Yarnfreak - been there already - må lige en tur omkring dem igen. Glæder mig til at se produkter fra kategorien: Strand og park ;-)
  KH C

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina