tirsdag den 3. januar 2012

363 To-Do's tilbage

Som tidligere nævnt har jeg har givet mig selv 365-to-do's: Jeg vil lave en bog, hvor jeg ved sengetid hver af årets dage skriver mindst en ting, jeg har været taknemmelig for den dag.

Og jeg er faktisk i fuld gang og har allerede kun 363 dage tilbage - selvom jeg ikke har lavet bogen helt færdig endnu. Jeg viser den frem, når den er færdig, men jeg vil lige skrive om det nu, for at du kan nå at hoppe med på vognen, før vi er for langt inde i året :-)Egentlig ville jeg lave bogen selv, men det var alt for ambitiøst, så i stedet har jeg taget den håndindbundne bog til højre i billedet nedenfor og lavet den til en kalender:
 

Temaet kom helt af sig selv,  da jeg stod i boligkomplexets storskraldsrum (af alle hyggelige steder). Der fandt jeg "Det Bedstes store havebog". Jeg er vild med haver, men jeg virkelig ikke særlig meget om det. Og jeg ville aldrig få læst i sådan en bog, før jeg rent faktisk har en have. Men nu er årets gang i blomst og grøntsager altså blevet temaet for min taknemmelighedsbog.


Om jeg bliver skrive i den? Jeg ved det ikke. Men jeg er i gang med at narre mig selv, så jeg bliver nødt til at gøre det. Strategien i punktform:
 1. Bogen bliver så lækker, at jeg simpelthen ikke kan lade være med at skrive i den dagligt
 2. Jeg har brugt så uendelig lang tid på at klippe og klistre - og de timer må jo ikke være spildte
 3. Jeg laver punkt-lister på blogindlæg om det (højner klart seriøsiteten - både tal og punkter!)
 4. Jeg har allerede lavet 2 blogindlæg om det, så der er meget værdighed på spil
 5. Jeg har genopdaget, at jeg elsker at klippe og klistre i bøger, og et vil jeg fra nu af minde mig selv om hver dag (bare fordi)
 6. Og så er jeg faktisk så meget en proces-nørd, at jeg simpelthen bliver nødt til at se, hvordan det vil være, at slutte hver dag af med taknemmelighed  
Hm, det var vist det. Er jeg den eneste, som er så tosset? Eller kan du også se idéen?


7 kommentarer:

 1. Det er en superidé, sådan en bog har jeg også lavet. Altså ikke så ambitiøst som din fine. Jeg har blot taget en notesbog og skriver en ting jeg har glædet mig over eller været taknemmlig over om dagen. Tror det bliver godt!

  Godt nytår forresten :-)

  SvarSlet
 2. Anonym1/03/2012

  Det bliver en helt vildt fed bog! Og sikke en skøn ide med at have fokus på de taknemmelige ting hver dag!

  SvarSlet
 3. Ej hvor lækkert, at du også gør det, Differentia! Jeg glæder mig til at se, hvordan det kommer til at gå med os - du må endelig holde mig opdateret :-) Godt nytår til dig også!

  Og Grønspætte - tak! Jeg tror (som Differentia) også, at det bliver ret godt. Jeg er allerede virkelig pjattet med det. Du kan sagtens nå at være med :-) KH tina

  SvarSlet
 4. Sikke da en über-skøn taknemmelighedsdagbog du her har lavet.
  Kan kun bifalde idéen. Har selv kørt konceptet on/off i 10-15 år. Fik tippet fra Oprah (of course) og fra Sarah Ban Breathnach's bog 'Naturlig Overflod', som også har været en stor inspiration.
  Pøj pøj med taknemligheden. Nu blir di jo nødt til det, når du har lovet det på bloggen! ;-)
  /Liv

  SvarSlet
 5. Tak - og hvor sejt, du er totalt garvet. Håber du kan give lidt moralsk opbakning, hvis/når jeg kommer til at drosle af på den :-)

  Og det kan da godt være, at jeg lige skal lure i den bog, som du har været inspireret af - altid godt med gode anbefalinger!

  KH tina

  SvarSlet
 6. Læøkker bog- jeg forsøgte selv i sommers at starte en taknemmelighedsdagbog på min blog- ved at lave et indlæg inspireret at TV- programmet hvor man lavede pessimister om til optimister- et DR program mener jeg :-) Jeg forsøgte så om aftenen at kommentere på indlægget- og da man kan gøre det via mobilen er det jo nemt lige at lægge en kommentar på dagbogen der- men kan godt se at din lækre bog måske kan "grounde" aktiviteten lidt mere- da du jo som du skriver har lagt en kærlighed i at lave bogen.. Hav en dejlig dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil videre fungerer det i hvert fald. Jeg er nok også for genert til at ville skrive det samme online som ofline. Men jeg synes i øvrigt det lyder som en rigtig spændende ide du havde. Rigtig dejlig dag til dig også. KH tina

   Slet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina