fredag den 28. februar 2014

Så var jeg pludselig til Kreativ Salon

Se, nogen gang skal man bare skrive om noget, så sker det. I tirsdags skrev jeg om Mühlbach&Clemmensens Kreative Saloner. Og wuuups, i går kl 17 opdagede jeg en mail: der var frafald, så de var nået til mig på ventelisten. Jeg sad i en lejlighed, som var absolut kaos og ville være virkelig dejlig at komme lidt væk fra. Og jeg var frisk, så jeg dansede rundt og hoppede op og ned ved tanken om mig til Salon med portvin i krystalglas og papir overalt. Så yayh, mig afsted til Christianshavn.

Så pludselig sad jeg til en Kreativ Salon arrangeret af to af de første bloggere, jeg begyndte at følge. Faktisk var Christine Clemmensens hæklede kaffeugle noget af det første jeg faldt over af hækling, som jeg syntes var mega fedt og kvali-agtigt. Som gav mig lyst til mere. Men egentlig er hun meget mere sådan en som blogger om collager/art journals - og det med en udpræget æstetisk bevidsthed. Og Pernille fra Illustrafil skriver så fantastisk og tegner som en drøm - og så rammer hun mig altid så jeg ender med at trille rundt af grin.. Tjek dem ud, hvis ikke du allerede kender dem.


Tusind tak til Pernille, Christine og jer andre for en helt igennem skøn aften. Jeg er slet ikke færdig med at bearbejde al den inspiration og input jeg fik. Der er så meget jeg har lyst til. Og jeg synes det var så fedt, at der bare blev delt af goodies på kryds og tværs af bordet. Nørderi og deling af allerbedste skuffe. Ja tak.

I øvrigt brugte jeg det første kvarter på at jodle rundt af jubel: vi var hos Hofdamerne. DE hofdamer! Dem, som har sendt breve ud til fiktive tema-adresser. Jeg har været kæmpefan længe, og så pludselig var jeg der, hvor alle brevene hang med stempler og det hele. Hjamen. Se hele kollektionen her.

I dag er i øvrigt en stor dag. Lige nu er det fredag formiddag, og her er helt stille. Men det varer ikke længe. For lige om snart kommer der en flyttebil med min kæreste og nogle stærke mænd og alle hans ting. Stilhed før storm.

KH
tina


tirsdag den 25. februar 2014

Sukkulenter, samtid og saloner


Jeg elsker sukkulenter. Elsker sukkulenter. Nu er de ovenikøbet kommet på PLUS-listerne og kan købes allevejne. Yayh! Sammen med potteplanter. Yayh! 

Når jeg kigger på fotos fra en tur i Københavns Botaniske Have, så slår det mig, at der er en tæt sammenhæng mellem min sukkulent-kærlighed og min hækle-kærlighed. Der er systematik og gentagelser i begge dele. Og begge dele er pludselig overalt. 

Faktisk føler jeg mig for første gang i hele mit liv, som om jeg er med i en tidsepoke, hvor jeg bare passer vildt godt ind. Alt det jeg altid har sat stor pris på er pludselig overalt. Alt håndlavet (stempler, smash-booking, scrap-booking, pennevenner), grønne planter, bæredygtighed, selvudvikling, farver, lokalt fremfor made-in-china, grow it yourself, make it yourself, kvalitet fremfor kvantitet, sharing. 

Og så er det som om, at der også er en spirende fællesskabsfølelse. I går sad jeg også så aftenshowet (eller, jeg strikkede og der var tv i baggrunden). Der var der en fremtidsforsker som sagde, at om få år behøver vi hverken pung eller nøgler. Alt er i skyen og hvis du vil låne min bil, så får du bare koden på sms. Så behøver vi slet ikke mødes. Hun var så glad, syntes det var så smart, at vi slet ikke behøvedes at mødes. Jeg sad bare og fnes. Syntes helt ærligt, at hun var helt vildt gammeldags. Det er da allerede helt vildt old-school at synes, at det menneskemøde-fri robot-samfund er fremtiden. Alle de bevægelser der stormer frem er netop baseret på møder, på samtaler, på at være sammen. Jeg ser en klar modtendens til den epoke, som krisen lagde bag os, hvor det var cool at være smart i en fart. Hvor vi troede, at vi hele tiden skulle knokle mere og mere, fordi vi have ååååh så travlt. Jeg tror vi som samfund er ved at opdage, at vi ikke har mere travlt, end vi selv tror. Vi er her trods alt bare for at leve liv. Du ved, human-being, ikke human-doing og den sidste skjorte har ingen lommer, men det har dine børnebørn, osv. 

Har du fx lagt mærke til, at Salonerne pludselig er over os igen? Først så jeg det hos Mühlbach & Clemmensen, som i løbet af foråret 2014 holder kreative saloner i København. De skriver: 

"I 1700-tallet samledes tidens æstetiske og litterære ånder som bekendt i saloner i Paris, hvor de filosoferede over tidens strømninger, mens de – nippende til portvinen – flød ud i de bløde veloursofaer. Vi er sikre på, at der er en masse kreative pendanter til Kamma Rahbek og Johanne Luise Heiberg derude. Og vi vil gerne invitere jer ind i vores salon."

Det taler vist for sig selv, at pladserne blev revet væk (og yayh, jeg nåede selv lige at få fingre i en enkelt).  Så opdagede jeg Samtalesalonerne. Hvor man mødes med mennesker, man ikke normalt ville møde og taler om emner, man ikke normalt ville tale om. Og ja, DRK har allerede fulgt trop og introducerer Salon K.

Nå, men jeg ville egenlig bare sige YAYH for sukkulenter og for mønstre og for, at tiderne skifter og lige nu skifter på en måde, hvor jeg føler mig totalt hjemme og mit indre hippie-barn kan få fyldt totalt op på kontoen af alt det bedste for mig. 

Mon du har det på samme måde?

KH
tina

PS. Jeg er stadig helt over toppen glad for jeres indspark til mine nytårstanker. Også selvom jeg ikke har svaret. Jeres skønne kommentarer får lov til at tale for sig selv.


fredag den 14. februar 2014

DIY: Hæklede hjerter og et par ord om kærlighed


Der er kærlighedsdag i dag. Valentinsdag. Yayh! Så derfor skal der selvfølgelig svømme med hæklede hjerter her på bloggen i dag.

Men før jeg kommer til opskriften på hæklede hjerter, bliver jeg nødt til at skrive et par ord om den kærlighed. Sagen er, at jeg slet ikke plejer at være særlig stor fan af Valentinsdag. Jeg plejer at synes, at det er kommercialiseret materialisme af værste skuffe - og at vi i øvrigt bør elske hinanden hver dag. Og at jeg faktisk slet ikke orkede al den tosomhed-in-your-face, som præger dagen. Det fik mig til at føle mig frygtelig ensom. Og så blev jeg bitter. For selvom jeg gik rundt og sagde, at jeg da nok skulle få mig en kæreste en dag, så troede jeg faktisk ikke rigtig på det. Troede ikke det var noget, som jeg skulle prøve - sådan for alvor. Og så var cirklen ligesom sluttet i, hvorfor det der valentinsdag skulle holde sig laaaangt væk.  (Og ja, sorry til eventuelle ex-kærester derude, men 3 måneders forhold og mig eller dig, der altid var på vej væk hurtigst muligt med mit hjerte under armen tæller ikke som noget, der på nogen måde kvalificerede til at fjerne valentinsleden).

Nu er situationen en anden. Som jeg allerede har breaket på instagram, er min kæreste flyttet ind i min lejlighed. Med dørskilt og rengøringsplan og fodboldbøger. For første gang i mit voksen liv hopper jeg i med begge ben og giver kærligheden en chance. Jeg har opdaget, at alt det jeg troede var farligt, slet ikke er det. Jeg troede, at hvis jeg sagde, hvordan jeg havde det, så ville mændene løbe skrigende væk. Jeg troede, at hvis noget var svært, så var det skidt. For det er jo helt vildt svært. Men det var altså også svært at hækle, før jeg kunne det. Eller hoppe i grødis som vinterbader, før jeg gjorde det. Så nu har jeg fx sagt til min kæreste, at jeg er vild med valentinsdag. VILD. For det er jeg. Jeg har bare aldrig nogensinde turde indrømme det. Jeg var alt for kantet og ironisk og forblændet af at være imod, at jeg slet ikke kunne drømme om at indrømme det. Men jeg gjorde det. Han synes så det er lidt noget pjat. At vi har vores egne dage at fejre. Men hurra! Jeg er endelig i et voksent forhold, hvor man kan være uenige uden hverken at gå op i limningen eller gå fra hinanden. Pyha, det gør alting meget lettere.

Og nu til opskriften på hæklede hjerter. Der er læssevis af hæklede hjerter på nettet. Men I skal ikke snydes for min version. Den er superlet, når man lige får den i fingrene og før man kan nå at sige fastmaske i bagerste maskeled har man en hel skål af de fineste hjerter.

Materialer: garn og tilhørende hæklenål, fx filcolana peruvian, nål 6

Version 1
Lav 4 lm. Alle følgende masker i første lm: 3 dbst, 3 stm, 1 lm, 1 dbst, 1 lm, 3 stm, 3 dbst, 2 lm (fastgøres med 1 km). 

Det er den helt simple version. 

Version 2
Du kan også lave hjertet endnu tættere. Det gør du ved at erstatte de to luftmasker ved spidsen med fastmasker, som du arbejder ind i foregående stangmaske. Dvs: 

Lav 4 lm. Alle følgende masker i første lm: 3 dbst, 3 stm, 1 fm (hvor du henter garnet til fastmasken gennem den nærmeste stangmaske), 1 dbst, 1 fm (hvor du henter garnet til fastmasken gennem dbst og slår om), 3 stm, 3 dbst, 2 lm (fastgøres med 1 km). 


Fif 1: Som du kan se på billederne, så har jeg brugt hjerterne ret forskelligt. På lodret snor, som guirlande, hver for sig. Alt er muligt.

Fif 2: Hjerterne får et meget forskelligt udtryk alt efter det garn, du bruger. Jeg er glad for at bruge uldgarn, men prøv dig frem.

Hvis du kaster dig over hjerterne, så send mig endelig et billede eller et link, så linker jeg det op her på bloggen. Eller læg dem på instagram med hashtag #hjertesuk.


The pattern will be in English as well … but for now the sun is shining and I need to feel it on the tip of my nose. Happy Valentines to you all - so long!

KH
tina


mandag den 3. februar 2014

Lovelink: Hæklede overdele fra PhildarJeg elsker hæklet tøj. Måske fordi det er lidt sværere at få hæklet tøj til at lykkedes, end det er med strik. Strik er elastisk og let. Hækling bliver hurtigt fast og uelastisk. Men især fordi, at når hækling så lykkes, så er det så ekstremt lækkert. 

Derfor er der også lidt ekstra skattejagt over at finde flotte, hæklede modeller. Sådan nogle der ikke er en hæklet kæmpe-granny med stropper eller et rent flæsehav. Faktisk er det en af mine største passioner er at finde designs og designere, som holder 100% og som rammer mig. I låve it! 

Her er et af mine nyeste fund. Det er Phildar Design Team, som har nogle ret sprøde modeller. 

Billede 1: Veste n°7 PhildarLige en detalje fra den øverste trøje: 


Billedet er lånt hos Phildar og viser, hvordan kombinationen af forskellige stingtyper gør hele forskellen. Yummi.

Der er meget mere fra Phildar Design Team på ravelry. Via linket overfor kommer du direkte til deres hjemmeside. Phildar er helt nyt fra mig. Og jeg har desværre absolut ingenting at tilføje. For alt er på fransk - inklusive opskrifterne. Ak og suk. Der går nok et par år, før der er fransk-kurser kun målrettet hækling. Sådan nogle kurser, hvor man helt springer over at lære at købe en croissant ved bagen og en steg hos slagteren, men hopper direkte til halve stangmasker og bobler. Men når det kommer, så er jeg den først tilmeldte.

Du kan finde meget mere inspiration og mønstre på min pinterest opslagstavle, som er helt spækket med lækre fund på hæklet tøj

KH
tina

PS. Dette indlæg er ikke sponsoreret og er et rent lovelink, fordi jeg ikke kan lade være. 

PPS. Der er stille her på bloggen for tiden. Af flere grunde. Det kommer I til at høre mere om. Men for nu havde jeg mere lyst til at dele nogle fede fund end at skrive om mig selv.