søndag den 29. april 2012

Smådyr i filt + ego i strik

Sanne Krøll har lagt den fineste, fineste broderede illustration op i klubhuset. Det er simpelthen den dejligste overraskelse, for selvhjælpsgruppen har ligget noget stille, troede jeg. Men så har hun alligevel siddet og fiflet med filt, stof og tråd. Hvor er det skønt, og resultatet er simpelthen så flot. Men jeg viser det skam ikke her - du må forbi klubhuset eller Sanne Krølls egen side, hvor at se det lille vidunder.

* * *
For tiden føler jeg mig mest som en mellemting mellem ham her uden på:

(Kilde: Deby van Zyl)
Sådan lidt muggen, sur og forudrettet. Men i virkeligheden er jeg helt vildt ked af det, træt, udmattet og trodsig. Og uden mobil. Det syntes jeg var rigtig rart den første uge, fordi jeg ikke synes mobiler er særlig smarte, men mere er baseret på angsten for at gå glip, blive glemt og et konstant forsøg på at have kontrol. Så jeg legede, at jeg var lige som ham her:

Men jeg er jo ikke en lille strikket zen-mester på toppen af et bjerg. Og selvom jeg får stres af mobiler, så er de nok kommet for at blive. Det er morgenmad også, og i dag vil jeg prøve noget, som er ret stort for sygemeldte mig: jeg vil gå hen på min yndlingskaffe og lade andre stå for det med bønner og brød. Så er jeg forhåbentlig lidt mere som ham her om et par timer:

(Debivanzyl - Beast pillow)


Dejlig søndag til dig. 

KH
tina


tirsdag den 24. april 2012

Farver og striber


Det fineste mønster og farvekombination, jeg længe har set!

Mønsteret kan købes samme sted, som jeg har lånt billederne: CreJJtion på etsy.


mandag den 23. april 2012

Og jeg gentager: Ta-da!


Det første par blev lidt for korte i foden, og de her blå er vist liiidt for lange. Så jeg er straks gået i gang med det rosa/grå par :-)

Jeg har taget jeres kommentarer til mig - og jeg kan faktisk slet heller ikke lade være: neonkanten har næsten hæklet sig selv på. Jeg tror jeg ender med at være enig med Rikke og Helle, så det bliver grøn der vinder kant-kampen på det rosa/grå par. 

Tidligaftensol fra tina


lørdag den 21. april 2012

Ta-da: hæklede sokker

Så blev de færdige...


Men jeg skal have justeret lidt på modellen, så jeg har købt ind til flere:


Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er lidt for 2011 med neon-kanten, eller om det stadig holder? Og hvis det gør, hvilken farve jeg så skal vælge til den sort/grå/rosa-sok. Nogle gode tanker derude?


fredag den 20. april 2012

En lakmusprøve: sokkehækling

Jeg hækler sokker!

Jeg har kæmpet med at finde en opskrift, som inkluderede hæklenål i stedet for 4 strikkepinde.

Rigtig mange forsøg og omveje har nu ledt til, at jeg er i gang:Hvis det lykkes, kan jeg endelig overleve på en øde ø.

Jeg har stor respekt for hjemmestrikkede sokker. Det er for mig meget vildere end plaider, trøjer, snoninger, you name it.

Har du også en kreativ lakmusprøve? Noget som du vildt gerne vil kunne, og derfor næsten er bange for at gå i gang med?

Fredagshilsener fra
tina


onsdag den 18. april 2012

Niche-nørderi: MT

Jeg kan være et ekstremt eksempel på en skeptisk slow-mover. Som tidligere nævnt, har jeg på ingen måde været overbevist om masking tapens lyksaglighed. Da jeg første gang så det i en butik, blev jeg så fornærmet over prisen, at jeg trampede direkte hen i den nærmeste malerforretning og købte mig en rulle malertape. Det har jeg altid brugt til at sætte papiret fast når jeg maler og hvis jeg ville have den op på væggen uden ramme. Det måtte vel være godt nok, sagde hun, og tog sporvognen hjem!

Men små skridt har blødgjort mig. Først blev jeg opmærksom på, at man kan få MT i neon. Så opdagede jeg, at noget af det er syrefrit, hvilket betyder, at man kan bruge det på fotos, uden det på længere sigt vil blege farven.

Så faldt jeg over disse fotos:


Fotokilde: Wishy Washy
Åbenbart skal ethvert nyt produkt igennem en m-e-g-e-t lang og kritisk evalueringsproces, før det får adgang til mine høj-hellige skuffer. En af vejene igennem dén labyrint er at fodre mig med totalt niche-nørdet-viden:
Washi 和紙 is a style of Japanese paper tape that started in Japan but manufacturing has now spread throughout the world. Washi tape is commonly made using fibers from the bark of the gampi tree, the mitsumata shrub (Edgeworthia papyrifera), or the paper mulberry, but also can be made using bamboo, hemp, rice, and wheat. Washi comes from wa meaning Japanese and shi meaning paper, and the term is used to describe paper made by hand in the traditional manner, regardless of where it’s manufactured.

When it comes to washi tape being eco friendly we consider the alternatives...which is duct (duck) tape. Duct tape's contents, and process for manufacturing, are extremely more harmful, to the environment, does not biodegrade (although we have noticed a new duct tape on the market that claims to biodegrade within 15 years and yet another that is using soy oil for adhesive) cannot be reused and tends to leave a rather sticky mess when removed. Washi tape is reusable, biodegradable and tree free and made out of highly renewable resources. The adhesive can be silicon, rubber or acrylic depending on the brand. (source: Wishy Washy Tape).
Så ja. Tusind år efter de fleste andre bloggere, har jeg overgivet sig, og min malertape har fået kamp til stregen. For jeg har nu hele 4 ruller MT. Og jeg elsker det. Jeg er vild med, at man ikke skal bruge saks for at tage et stykke. Og med farverne. Og nedbrydeligheden. Og det hele. Faktisk.

Nu mangler jeg bare at finde ud af, om Masking Tape er det samme som Washi Tape.

Har du et forhold til masking tape?

kh
tina


tirsdag den 17. april 2012

Knap et trick - med clutch opskrift


Jeg kan ikke holde op med at finde opskrifter på hæklede clutches. Men jeg er rigtig god til ikke at få dem hæklet. 

Sådan er det jo så godt at kende sine kompetencer ;-)

Kan du lide hvad du ser, så er opskriften super let og gratis og lige til at gå til, hvis du klikker dig ind til Lula Louise.

Og så er jeg i øvrigt vild med, hvordan hun ikke bruger selve knappen til at lukke med, men har sat en tryklås i stedet. Så behøver man slet ikke at lave knaphul. Hjramen, hvor er det smart!

 kh
tinamandag den 16. april 2012

Casting er alt

"Rädda Joppe, död eller levande" ville aldrig have været helt det samme med en gigantisk kanin i stedet for muldvarpen.

(Den gule kanin, Sverige, af florentijn hofman )
(Liu-di)

søndag den 15. april 2012

Vintageopskrifter på tasker

Jeg har tidligere skrevet om hæklede clutches. Dem jeg viste, koster cirka hundredetusinde. 

Derfor bliver jeg også nød til at komme med denne serviceoplysning/advarsel: 

Der er en helt fantastisk hjemmeside, som samler gratis, vintage hækleopskrifter. KUN hækleopskrifter! Det er så smukt!

Opskrifterne er samlet i kategorier. En af kategorierne er altså "purses", og indeholder alle slags smuksager, der rimer på punge, tasker og net:

(Alle fotos fra freevinatagecrochet.com)

Siden hedder: www.freevintagecrochet.com

Den føles lidt som pinterest, bare uden ordsprog og madopskrifter :-)

You like?

I like!

kh
tina
Blomsten og kløverne

Jeg er træt af økologi. Eller rettere: jeg er træt af markedsføringen af de økologiske produkter. Pastelfarver og kornaks og de dersens certifikat-mærker i ét væk. Uendelige opremsninger af dét, det ikke er i (ingen parabener, ingen parfume, ingen sprøjtemidler, ingen tilsætningsstoffer, ingen marsmænd, ingen stråforkortere, ingen dyreforsøg) og af dét, det er (fairtraide, biodynamisk, nøglehulsmærket, sukkerfrit, glutenfrit).

Må jeg ikke godt bare få de gode gamle dage tilbage. Dengang man læste på emballage, fordi der var ordsprog på gajolpakkerne eller konkurrencer på kornflaksene. Og dengang der var en blomst på mælken.

Åh, giv mig blomsten tilbage.

Please.


Letmælk
Cacaomælk
Piskefløde
Skummetmælk
(Fotokilde: Tuksen)

Glædelig ikke-så-meget-fikundik-søndag til dig.

kh
tina


lørdag den 14. april 2012

Et værre sammenrend - illustrationer

Så har jeg fået taget nærbilleder af de illustrationer, som er et sammenrend af farverige fugle, lastbiler, balloner, hunde, robotter, amøber, kærestefolk, godtfolk og småfolk.


Sammenrend no 1


Sammenrend no 2 Sammenrend no 3kh
tina

Flere af mine egne illustrationer under overblik og i andre indlæg.