lørdag den 4. maj 2013

Status på spirringI går fik mine ikke-spiselige planter et los, og står nu og blomstrer ovenpå husalteret (aka fjernsynet - du ved, sådan et apparat som nogle har i meget smalt. Ikke herhjemme. Mit er så stort, at der pt kan stå en potteplante, en flodhest i kunstlæder og et fad med garnskrammel). Ok, nå, men der har altså været nogle omprioriteringer på plantefronten, og nu har alt det nyspirrede fået fuld råderet over mit stuevindue. 

Især hestebønnerne er vilde. De vokser og vokser og vokser. De har det efterhånden så godt, at de bliver traumatiserede på livstid, hvis de kommer ud i det danske vejr. Så jeg holder dem inden døre. For deres egen skyld. Og for min. Så kan vi have sådan et dejligt, usundt og symbiotisk forhold, hvor jeg fastholder dem i at være i deres ikke-rette element. Det er der de glade for, tror jeg. Alternativet for dem er at blive fragtet 8 km i en cykelkurv tværs over Amager. Så kan det godt være, at piben får en anden lyd, når man er en 1 meter høj, ranglet og hyper-nurset hestebønnestage.

Så er der butternut-squash. De vokser ud over det hele:De almindelige squash vokser slet overhovedet ikke. Det kan godt være, at de er stædige. Men så kvittere jeg med at blive mega-stædig. Så nu får de lov til at blive stående på en prominent plads indtil de finder på at spire. 


Derudover har jeg agurker, persille, fennikel, basilikum, hjulkrone, anisop, citronmelisse, chili, kamille og rød peber. I går fik jeg udvidet familien med to slags tomatplanter. Jeg lærte også, at agurker knytter gode venskaber med tagetes. Meget lidt køn blomst. Men den gør godt for agurken, åbenbart. Så det skal jeg vist have skaffet.


Hov, og så er der også groet et par sandaler frem. Så nu har foråret ingen undskyldning for at blive væk længere. Basta-bum.

Det var sidste nyt fra spirringsfronten. Jeg er snart tilbage med sidste nyt fra garnfronten.

KH
tina

PS. Mere grønt for øjnene her.

2 kommentarer:

 1. Hold nu op Tina. Sikke det spirrer og pibler hos dig! Meget forårs- og livsbekræftende. Det er lige før jeg selv går i gang - altså også kun lige før... hehe, vi har endnu ikke overstået havens forårsoprydning... fra 2011. Men vi når det nok. Et eller andet forår, og så skal der også spirres og noget... kommer tid kommer råd, ikke?!?
  Fortsat god weekend. Kh. Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi - jo, og det med spirring er jo også især sjov for byboer, vil jeg tro :-) Haver skal man have det sjov og rart i. Kun! Ingen millimetermål og fyfy og nu-skal-vi-også-for-ellers. Nixenbixen.

   Mange gode tanker til dig og jeres have!

   KH
   tina

   Slet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina