fredag den 24. maj 2013

Kolonihaveglimt uge 21


Jeg følte mig vildt meget som O´manne Light, da jeg stod der og ventede på bussen i mandags (fordi hun også altid venter på bus). Også da bussen pludselig standsede ude i ingenting og ikke kørte længere. Så stod jeg der med min generations mælkekasse og fletningerne i rejsekortet (helt udenfor kontekst synes jeg i øvrigt, at det er så øko-fjollet, at de ikke kan stables, de der årstiderne-kasser - og ja, ja, jeg ved godt de skal leveres tilbage, men hver tid har sine mælkekasser, som går specielt godt bagpå hhv ikke-tunede knallerter og damecykler. Og i busser). Nå, men altså, både jeg og planterne kom allesammen ud i kolonihaven i god behold. Men om det krævede mere eller mindre energi på underskudskontoen at tage safari-tursbussen end cyklen, er stadig uklart.

En del af grønlingerne kom altså fra vindueskarmen ud i kolonien. Ikke i jorden, dog. Da jeg satte spaden i den, væltede det op med antikke fund, mursten og rødder. Så meget det nu kan vælte op af en stenhård jord, forståes. Så nu står de i en balje. Enten lever de i bedste velgående lige nu. Ellers også dør de den lumske druknedød. Det ved kun vejrguderne.


Jeg har pimpet lidt inde i huset. Jeg vandt en kasse POLKAlove-wall stickers i en giveaway afholdt af Umlaute Designbureau. De sidder på væggen og smiler. Farverne på billederne er lidt mystiske, for det blev et aftenprojekt i mørket. Men prikkerne sidder, hvor de skal, og jeg er vildt glad for dem. Egentlig er jeg ikke wall-sticker-typen - forstået på den måde, at jeg aldrig af mig selv ville få pengene op af lommen til at købe dem. Men de er nu altså vildt lækre. Nice.

Egentlig ville jeg male amagerhylden, men pludselig er den ret fin, som den er. Da jeg overtog kolonihaven, var amagerhylden fyldt til randen med alt fra fake-messing strygejern til porcelænskurve med tørrede blomster. Noget overlevede dog Den Sorte Sæk, fx timeglasset med drejetelefonen, som står på den nederste hylde. Så kan man lige vende den, når man snakker i telefon. Jo jo. På hylden ovenfor står en tændstikkeæske med en bokser, som jeg fandt ude i Skuret Med de Tusind Semi-skatte. Den er så fin og så lugter den, som tændstikæsker lugtede i min barndom. En meget varm og svovlet lugt. Den kan jeg godt lide. Så den står klar til særlige lejligheder.


Lejlighedens vindueskarm bugner stadig. Især tomatplanterne gror helt vildt. De er en gave. Det er så hyggeligt. De er både tomatplanter og en daglig hilsen.

KH
tina

PS. Flere kolonihaveglimt ...


5 kommentarer:

 1. Arj hvor vovet og vildt at begive sig afsted med bussen med et halvt drivhus i favnen. Hatten af for dig! Og hvor har du ret. Polkaprikkerne sidder lige hvor de skal! : ) Rigtig god weekend, Tina.

  SvarSlet
 2. Livet er godt i Maj :)

  SvarSlet
 3. Sikke en fin amagerhylde - det er ren kolonihave stemning med den og de fine blomster (:

  - Anne

  SvarSlet
 4. Anonym5/29/2013

  Du er sej, at du fik planterne derud! Og nu er jeg og den lillebitte bil tilbage ( nå ja, så godt som i hvert fald...), så vi eventuelt sammen kan få sat tomaterne på græs :-) Glæder mig til at se dig snarest! Kh A

  SvarSlet
 5. Super godt klaret med plantekasserne! Og hvor ser det bare fuldstændigt skønt og hyggeligt ud. Dots er altid godt og hvor gør de sig bare perfekt sammen med amagerhylden, det vil bestemt være en skam at male den! Wauw må da vist have lidt fif med tomatplanterne, mine ser ikke så vilde og store ud selv fra frøperspektiv. Tak for dejlige billeder og håber du nyder dit skønne hus!

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina