tirsdag den 29. november 2011

Pimp din jul

Jeg er pjattet med pynt og pimp. Så for mig er december en kærkommen mulighed for at gå bonanza i glas, filt, snor og perler. Især elsker jeg at pimpe det, jeg allerede har. Og siden jeg har gen-fået min gamle kasse med duplo, er de blevet sat i juletogsoptog og pimpet op til jul.

Jeg har en meget stor forkærlighed for duplo-figurene. De meget stilistiske træk og klare farver går lige i hjertet på mig. Jeg har hæklet dem et par neon-huer (men mit kamera har åbenbart neon-allergi og nægter konsekvent at gengive det som neon, så det må du tænke dig til :-)


Min juleblomst er sprunget ud!

Da jeg kom hjem i dag, blev jeg mødt af denne fine skønhed:


mandag den 28. november 2011

To vindere

Det er  blevet mandag, så jeg har trukket to vindere i min Give Away del 2.

Vinderen af en cafétur til den superlækre Te og Kaffe blev nummer 26. Bag det lod gemmer sig hende her.


Vinderen af luksustheen blev nummer to. Der gemmer hende her sig.


Er du en af de heldige, så send mig din postadresse. Så sender jeg dig basismateriale til et par skønne timer.

Tusind tak til Anne Grete og Torben fra cafe Te og Kaffe for at sponsorere de fine gaver. Og tak til alle jer der deltog, til nye læsere og skønne kommentarer! 

KåHå Tina


fredag den 25. november 2011

KarmaTalks: Knit like a (manly) man

Det er fredag og tid for en lille fredagsfilm. Og det er en ekstra god en.

Det er egentlig bare en simpel tunesisk hækling-DIY. Alligevel er det min absolutte yndlings krea-film med en absolut yndlingsmand i.

Det er altså ikke hver dag, at jeg sådan deler ud af yndlingsmænd, så tag nu godt imod ham:

"Halló, this is Iceland. It is true that my men are very manly, and sometimes have names that are hard for you to say. This is Þórgnýr Thoroddsen, whose name is very hard to say, but he makes up for it by being a very good (and manly) knitter. If you see him on one of my streets, and would like him to give you some advice on how to do knitting like an Icelandic man, just call out “Halló, Icelandic man with a difficult name who knits! Stop and show me how!” He will not mind at all."
Se filmen ved at klikke her (jeg kan ikke finde ud af at lægge den op på bloggen, beklager).

Glædelig fredag til alle manly knitters og alle andre godtfolk herinde og derude.


KåHå tina


torsdag den 24. november 2011

Massevis af hæklede julekugler med opskrifter

Jeg har droppet det med kun at klippe et julehjerte i pap i år.

For det kan da ikke passe, at jeg det sidste halve år har fået det halve af min lejlighed pakket ind i hæklerier - men at min julekasse er helt uden hækling?

Nix. Så i går aftes var jeg i gang med bomuld, neon, mursnor og perler.Farvegengivelsen er helt hen i vejret, men midterstykket er i grøn neon. Men så er det jo heldigt, at der kun er et par uger til, at det igen er lyst og muligt at fotografere uden alt bliver helt uldent og ensfarvet. Eller nåh-nej.

Anyways. Jeg har snuset rundt efter hæklede kugler og har samlet dem, som jeg bedst kunne lide.

De to første er lavet med en lidt forskellig teknik. Den første kugle (fra The Puk Project) er lavet omkring en flamingokugle fra start. Den næste (fra Søstrene Grenes blog) er fyldt ud med vat til slut. Det er den opskrift, jeg selv har brugt - og den er altså virkelig god! I modsætning til mange andre opskrifter, så bliver kuglen rent faktisk rund. Det er vist nok Karen Klarbæk, som har udviklet den, men jeg er faktisk ikke sikker.

Jeg linker til opskrifterne under billederne.

Lånt hos The Puk Project
Lånt hos Søstrene Grene 


Lånt hos Balema-badutski


Lånt hos Kangaroothreads


Foto lånt hos Maryse på ravelry - mønsteret er lavet af Kj Hay og hedder Have a ball. Det er grannies som er hæklet sammen om en ballon og så stivet. Fed ide!
Foto lånt hos attic 24
 Og så de allersidste - som godt nok ikke er kugler - men de er da alt for fine og er et soleklart bevis på, at ja, hippier fejrer også jul!

Link endelig til andre gode kugler - jeg er ikke færdig med samleriet, kan jeg mærke.

Og ja, det er da også fordi, at jeg selv er lidt af en kugle.  Det er så dejligt med nogle artsfæller :-)

KH Tina

tirsdag den 22. november 2011

Juletræet med sin stank

Da jeg kørte forbi rådhuspladsen i morges, var nogle orange mænd ved at rejse årets juletræ. Dét var mit signal til, at jeg skulle få lagt mit juletræ op her på bloggen. Det blev skovet allerede for noget tid siden, og står nu klar med den smukkeste pynt. Det dufter lidt af de klegner, som jeg sysler med, og de første gaver er pakket ind og ligger under træet.

Sådan ser det ud:

NÅH NEJ! Det er min nabo, jeg kom til at skrive om!

Godt nok kørte jeg forbi de orange mænd i morges. Og godt nok fik jeg mit juletræ for noget tid siden. Men det blev ikke skovet. Det blev hamstret i en vejkant. Og den er en gren. Ikke et træ. Jeg har malet og malet grenen, men farven dækker ikke rigtig. Det gør ikke noget, tænkte jeg, for der kommer bare noget helt vildt flot pynt på. Jeg malede og malede plastikdyr, som skulle blive til pynt, men malingen dækkede ikke rigtig. 

Så kom jeg i tanke om spraymaling. Det var løsningen! Og mens jeg stod dernede i den lokale malingsbutik, kunne jeg næsten mærke hættetrøjen gro frem, og min indre (meget, meget indre) BZ´er og tag´er begyndte at røre på sig - hvilket resulterede i FEM dåser spraymaling.

Det er jo alt sammen meget godt. Men hvorfor er det så, at jeg ikke sidder og nyder mit smukke træ? Hvorfor er det, at jeg og Maccy har gemt os under dynerne inde i mit soveværelse? 

Jo, først blev jeg frygtelig grebet af det dersens spraymaling. Huhej, hvor det gik. Alle farver. Udover det hele. En urtepotte fik også lige en tur. Men jeg må have holdt vejret i bare spænding, for da jeg begyndte at trække vejret igen, løb mine øjne i vand og min hals var tyk og irriteret, som havde den været en hel nat på en tilrøget, brun bodega.  

Så her sidder jeg, lukket ude af resten af lejligheden, som stinker helt vildt og er fyldt op med halvfarvede, halvvåde dyr, sten, militærgrej og grene:

Den forreste dino ser ret fint farvet ud. Men det er fake. Det er fordi den allerede har fået 3 gange hobbylak!

Ergo: Min indre spraymaling og grafittiudøver giver op, nærmest før hun kom igang. Jeg holder mig til yarn bombing - og så kan det være, at jeg klipper et par hjerter i pap til julegrenen.

PS. Da resten af lejligheden er i undtagelsestilstand (incl et pivåbent vindue, hvor alle kvarterets duer og måger kan flyve ind), bliver jeg desværre nødt til at blive i min seng med mit hækletøj, dadler og kaffe i Anne Black kopper, mens jeg ser Beverly og to afsnit friends. Og hvis ikke den indre BZ'er allerede var væk, så tror jeg nok lige, at hun daffede da hun opdagede, at jeg er SÅ meget 30+ ...

mandag den 21. november 2011

Prinsessen og Utålmodigheden

Jeg har en lille, sippet prinsesse. Hun insisterer på at ville lege prinsessen på ærten. Altså er jeg i gang med at hækle madrasser til hende:


Til alle andre siger jeg, at jeg er ved at hækle en plaid fra yarnfreak. Men prinsessen ved godt, at det handler om at lave hende et lille kongerige af madrasser:


Det er en tålmodighedsprøve af dimensioner. Jeg skal hækle 107 madrasser! ETHUNDREDEOGSYV! Det tager for evigt. Men det preller helt af på prinsessen, det med evigheden.
...

Jeg har også været en kende utålmodig ifht mine Give Aways, ved kun at give jer en uge til at deltage. En ny-blogger begynderfejl. Så for at give mine kære sponsorer en ærlig chance for, at I opdager dem, så har jeg forlænget fristen. Du har altså lidt tid endnu til at deltage og sprede ordet ved at deltage (er nu afsluttet).

Så ja, igen sætter jeg (helt med vilje) min tålmodighed på prøve. Men jeg vil forsøge, at holde mig på dydens smalle, smalle og helt kedelige vej og pænt vente med at udtrækker vinderne. I mens kan jeg passende hækle videre på plaiden madrasserne.


søndag den 20. november 2011

Til stjernerne

Jeg har hæklet to stjernebolde med rangler.

Den røde er lykkedes klart bedst (den orange er blevet for stor - og at jeg løb tør for orange halvvejs gør ikke noget godt for den).

 Men I får nu lov at se den alligevel:Idé og opskrift fandt jeg hos farmorfabrikken, som linker til denne opskrift

Da jeg i afmagt fik lagt jeg opskriften fra mig og begyndte at arbejde mere intuitivt gik det faktisk ret meget af sig selv. Skønt projekt!

kh
tinafredag den 18. november 2011

En have vil jeg have

Jeg drømmer om at have en kolonihave. Eller et lille stykke jord med en campingvogn. 

Indtil jeg har fået ledt høstakken igennem (eller fundet en Sheik, så penge ikke længere er et issue), så drømmer jeg om at lave mine planter om til fritidshuse:


Jeg er super inspireret og helt sådan glad i maven over, hvordan husene fuldstændig ændrer størrelsesforholdet og forventninger til en klassisk stueplante.

For perspektivskift og haver til alle - hip hip, hurra!

Skøn weekend til jer alle - og en helt særlig hilsen til alle de nye læsere, som har fundet vej den sidste tid. Jeg er superglad for at I er her!


KH
tina


PS. Husene hedder Cottage Town og fotos er lånt hos Ontwerpduo.nl.


onsdag den 16. november 2011

*GIVE AWAY* - del III (afsluttet)


Jeg har fået den fantastiske mulighed at udlodde hele 3 styk af det nyeste nummer af e-magasinet Nuno med temaet "Star Gazing". Det er: "82+ ad-free pages of eco-friendly craft and needlework projects inspired by walk on a fall evening."

Nuno Magazine og er et mekka for dig, som elsker nye idéer og inspiration kombineret med konkrete DIY, som er lige til at gå til. 

Hvad er det specielle ved Nuno Magazine?

Tema: Hver halvårlige udgivelse har et tema. Det næste nummers tema er "Passage to India", som er inspireret af indisk kunst og kultur. Ofte er temaerne ret eksotiske for os danskere. Fx var der for nyligt et tema om den traditionelel kunst og håndværk blandt det oprindelige amerikanske folk, men omfortolket til nutiden

Mønstre og DIYDet er super inspirerende at se, hvordan de to søstre, som driver Nuno, udfolder et tema i et hav af forskellige og overraskende teknikker. Det er fx hækle-, strikke-, broderi- og syopskifter. Men også fx hvordan man filter, laver pom-pom'er, genbruger plastik og papir (Du kan se indholdsfortegnelsen på det udloddede nummer på første billede nedenfor.

Projekterne: Projekterne er typisk ret simple, og kan laves af begyndere eller med børn på sidelinjen. Det er alt fra knager, papirklip, halskæder, puder, stofdyr, hårsmykker, tasker, hatte osv osv.

Genbrug og velgørenhed: Det der gør bladet helt unikt er, at de specifkt fokuserer på rework/reuse/remake/refashion osv. Et fokus, som jeg ellers har haft svært ved at finde andre steder i samme grad. En del af prisen går til velgørende formål.

De 3 heldige vindere af konkurrencen modtager magasinet direkte i deres mailbox.

Efter et smugkik fra et par af magasinerne kan du læse, hvordan du deltager:


For at vinde skal du "trækker lodder". Det gør du sådan: 
 • Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor (med mail hvis du er anonym) = 1 lod
 • Bliv fast læser og/eller "synes godt om" på facebook = 1 lod
 • Link eller skriv et indlæg om min give away på blog eller facebook (lån gerne billedet) = 2 lodder
Du kan altså i alt deltage med 4 lodder.

Sidste frist for at deltage er søndag den 27. november kl 24.

tirsdag den 15. november 2011

Hæklet halsedisse

Jeg indrømmer det. Jeg aner ikke hvad det hedder, det som jeg har lavet. Hedder det en/et cowl? Hedder det et halsrør? Hedder det et cirkel-halstørklæde? Eller hvad? 

Nuvel, jeg kalder det en halsedisse, det minder så dejligt meget om helledusse, som er et skønt og godt ord.

Jeg har hæklet af noget af det garn, som jeg fik fra Yarnfreak i fredags. Nemlig Mayflower, easy care big, som er 100% merino uld.

Jeg har hæklet det med nål 5. Det var virkelig fedt, fordi det gik relativt hurtigt. Jeg har pimpet det med lidt neon fra skuffen.


Mønsteret hedder "Offset Shell Stitch" og er lige så let at hækle som granny stribes. Det er en lille ændring, som giver den grafiske forskel.

Inspireret af The Puk Project, har jeg fulgt beskrivelsen her hos goodknits, og lavet det til min halsedisse. 

Der er overhængende risiko for, at jeg ikke kan tage det af igen det næste halve år.

Update: samme cowl - men nu som 2012 model.

tina


mandag den 14. november 2011

Kloge-Åge, nåh-nej, Kloge-Ugle

Billedet er lånt fra Magaretfeinberg.com. Hun har spurgt, hvad der udløser folks kreativitet (du kan se deres svar på hjemmesiden). Men hvad sætter egentlig min kreativitet på farten? Det vil jeg lige tænke lidt over. Vil du tænke med? Hvad giver dig inspiration og et kreativitetskick? 

Instruktion til en mulig god begyndelse:

(Kilde)
kh
tina


Har du vundet? - del I (afsluttet)

Du har vundet min første give away, hvis det her er dig.
Send mig en postadresse på tichtachen snabela gmail punktum com. Så vil jeg straks drøne ned til Stella Alice efter det lækre pandebånd, så det kan blive sendt afsted.
  

Jeg har først for nyligt opdaget vinderens blog, men jeg er vildt imponeret og er allerede i gang med flere projekter direkte inspireret herfra. Så aflæg endelig et besøg! 

Jeg har trukket vinderen med random.org. Der var i alt 67 lodder. 

søndag den 13. november 2011

Sidste chanceI dag er sidste chance for at vinde en lækker gave sponsoreret af Stella Alice. Alle kan deltage. Jeg trækker vinderen i morgen og sender gaven direkte hjem til den heldige. 

Klik her for at deltage.

Husk også min anden Give Away, som du kan deltage i her.

Glædelig solskinssøndag

Ps. Jeg har lavet en facebookside for jer, som gerne vil følge med på bloggen, men som ikke selv blogger. Den er her. Der går vist liiiige et stykke tid, før jeg har fundet ud af, hvordan det fungerer, så du må være lidt tålmodig med mig. 

fredag den 11. november 2011

*Give Away* - del II (afsluttet)

Jeg bliver nødt til at starte op på min anden Give Away fra Amagerbroperler allerede i dag. Datoen er jo den ælte i ælte totusindogælte og sponsoren er (tada) den nyåbnede café Te og Kaffe med eget bageri :-)


Te og Kaffe udlodder hele to præmier at varme sig på i efteråret.
 1. Et gavekort til to på frisklavet te/kaffe og hjemmebagte, økologiske boller i caféen. Jeg er sikker på, at både hækle og strikketøj må medbringes :-)
 2. En lækker stofpose med kinesisk the: "Dadel aroma mini tou cha Puerh" fra Simply Tea. Puerh er en formateret te, som presses i kugler a 3 gram. Det er ren luksus, som kommer i den fine pose på billedet.
Du kan få op til 4 lodder:  
 • 1 lod: Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor (med mail hvis du er anonym).
  OBS: Skriv Amagerbro, hvis du vil vinde gavekortet. Alle deltager automatisk i lodtrækningen om theen. Du behøver altså ikke bo i cph for at deltage.  
 • 1 lod: Bliv/vær fast læser
 • 2 lod: Link eller skriv et indlæg om min give away (på blog eller facebook) (lån gerne billedet)
Jeg trækker i alt to vindere. Du behøver ikke at have en blog for at deltage. Sidste frist for at deltage er søndag den 27. november kl 24. (OBS: Jeg har forlænget fristen). 

(PS. Hvis du ikke taler flydende Blogsk: "Lodder" er bare et andet ord for chancer).

FYI: Te og Kaffe ligger på Amagerbrogade 78 i Kjøvenhavnstrup - 10 skridt fra Stella Alice, som sponsorerede min sidste Give Away. Det er en nyåbnet café, hvor de satser på økologisk og hjemmebag. Da jeg sidst var forbi, stod Anne Grete bag disken, mens Torben var ved at afprøve en opskrift på pebernødder. Hvis jeg så også nævner Valrhona chokolade og Hansen softice til de hjemmebagte tærter, behøver du vel ikke yderligere forklaring på, at jeg allerede er afhængig.  

Jeg er ikke at træffe

Jeg har nemlig lige modtaget en kæmpe pose garn fra Yarnfreak, som jeg skal arbejde med her i weekenden. I starten grinede min postmand lidt, fordi han så tit afleverede pakker til mig. Men nu har han vist vænnet sig til hende den nye, som får Amazon, etsy og nu altså også yarnfreak til at løbe rundt :-)

Udover mit nye garn har jeg en 4-5 andre projekter kørende. I har set et sneak peak fra nogle af dem. I får lige et til:


I skal da også lige se lækkerhederne fra yarnshop. Jeg er virkelig overrasket over, hvor blød og lækker merinoulden er, selvom den kan vaskes almindeligt ved 40 grader. Mums og bonus:


Derudover skal jeg også lige have to kommende Give Aways på plads. Jeg er simpelthen så glad for alle de nye faste læsere, som er kommet til. Hvis ikke I skal forkæles, hvem skal så? (Alle kan deltage i konkurrencen her og her).

Så nej, jeg er ikke at træffe weekenden over - med mindre du kommer med croissanter og selskab med garn under armen.

Glædelig fredag her på bagerens fødselsdag (tøhø)

PS: Yarnfreak har i øvrigt et skønt moto: Listen to music. Crochet. Be happy! Det er lige præcis, hvad jeg skal i gang med - også inspireret af Mette B, som har det skønneste musikindlæg i dag.


tirsdag den 8. november 2011

Hvad har jeg gang i?Jeg har gang i et par projekter, som nærmer sig sin afslutning. Hvis det lykkedes, har jeg lært en hel del om både strik og hækling. (Og ja, jeg ved godt at processen tæller og man lærer mest af fejl. Men faktum er, at jeg altså kun gider lære at succesoplevelser).


Og så er jeg ved at få min kreaplads til at fungere, så der både er plads til den og mig i stuen. Ikke nemt. Men jeg kom lige et skridt videre i dag.


mandag den 7. november 2011

Frk. Traditionalist og Hr. Tusch

Jeg skulle prøve mine nye fejrings-Hr. Tuscher af. Det var meget hyggeligt. Men min indre Frk.  Traditionalist var i oprør. Åbenbart vil hun kun bruge akvarel og blæk. Suk.

Filmtid: Age and BeautyJeg har fundet en fantastisk lille film hos Hverdagsjunkie. Og pludselig blev mandagen meget sjovere.

Mit favoritcitat fra filmen: "Young woman, you´re going to be an old woman some day. Don't worry, don't sweat about it". Hvad er dit?

lørdag den 5. november 2011

*Give Away* - del I (afsluttet)


Til ære for mine faste læsere og alle andre skønne godtfolk, har jeg arrangeret min første Give Away i et samarbejde med tøjbutikken Stella Alice.

I anledningen af efteråret er gaven et skønt, gråt pandebånd fra SUIT. Det er lavet i 50% lambswool, 30% merinould og 20% nylon.

Du kan vinde ved at lægge op til 3 lodder i puljen:  
 • 1 lod: Skriv en kommentar (med mail hvis du er anonym)
 • 1 lod: Bliv/vær fast læser
 • 1 lod: Link eller skriv et indlæg om min give away (på blog eller facebook) (lån gerne billedet)
Sidste frist for at deltage er søndag den 13. november kl 24. Herefter trækker jeg lod om den heldige vinder. Alle kan deltage og gaven bliver sendt hjem til den heldige.

FYI: Stella Alice er en stjerne af en tøjbutik på Amagerbrogade. Butikken er fyldt med personlighed, super service og stangvis af lækkert tøj, smykker, sko osv. Og så er der noget med en hund og en farmor. Tag et kig forbi butikken, tilmeld dig nyhedsbrevet og læs meget mere her.


Allerede nu kan jeg afsløre, at der ligger endnu en give away parat fra en anden skøn Amagerperle.

...
.

fredag den 4. november 2011

Illustreret Grand C - del II

Et par illustrationer fra min ferie på Grand Canaria


PS. Jeg har en Give Away på trapperne ...

PPS. Hvalen har jeg selvfølgelig ikke lavet, den bor på en båd.

PPS. Du kan se flere af mine illustrationer her: