søndag den 6. oktober 2013

Kolonihaveglimt med kageopskrift og hæklenytJeg var på bar i går.

Crazy!

Det er år og dage siden.

Lige nu føles det som om, at det var mig, som røg de andres cigaretter og mig, der drak de andres øl.

Men lige udenfor vinduerne er efterårstusmørket ved at sænke sig over et højbed, som jeg fik placeret i går. Jeg fik det tilbudt af en nabo, da jeg flyttede ind. Nu er det her og jeg har haft mulighed for at lege håndværker med sav og det hele (før bar, vel at mærke!).

Nå, men egentlig vil jeg bare give et pip og et fif til en kage. Jeg har lige spildt på det kaffefilter, hvor opskriften står. Så nu vil jeg skynde mig at skrive den ind på bloggen. Så er der styr på den igen. "Jeg er jo ellers ikke mad-blogger". Men here goes: Tinas kolonihavekage anno 2013. Ikke alt muligt med piskning og hejs. Kun en skål og en røreske og en ovn. Bum.

3 dl mel (erstat evt 1 dl med havregryn)
2 dl sukker
1 dl mælk
1 dl smagsneutral olie
1 æg
1 nip salt
1 tsk bagepulver
1 nip vaniljepulver
Fyld: Hvad du nu har. Lige nu laver jeg den med æbler. Har også med stor succes lavet med pære. Og med frosne hindbær. Alt hvad der hedder nødder er også godt.

Røre røre og hakke hakke lidt fyld og ned i et fad. 40 min ved 175 grader.

Skal spises med creme fraise. Eller flødeskum. Eller begge dele. Opskriften er lånt af Pia Albrechtsen fra bloggen og butikken opskrift-kage.dk. Pas på med at gå derind. Man får lyst til at købe sig ned i udstyr og se Den Store Bagedyst non stop. Det er et problem, for min aften er ellers afsat til at se Life Unexpected . Oh, krydspres!

I øvrigt: En nabo (en anden en dem med højbedet) lige været forbi og sige, at vi gerne må plukke af hendes Ingrid Marie æbler. Har jeg nævnt, at jeg elsker min kolonihave?

KH
tina

PS. Opskriften Jeg har massevis af andre lækre opskrifter samlet lige her.

PPS. Hækling griber om sig. Jeanettes bog Lutter Løkker udkommer i morgen. Selv We Are Knitters udgiver nu hækleopskrifter. Jeg har også fundet en 2-3 nye virkelig spænende hækleudgivelser rundt om i verden. Når jeg lige får mig samlet sammen, så hører I om dem. Jeg kan ikke få hæklenålen ned. Jeg ruster mig til at overtage verden sammen med jer andre. Det bliver greeeat. Især hvis vi husker at spise kage til.


6 kommentarer:

 1. Jeg var også på ølrov igår. Lyder lækkert med kage - og sikke fine stole, der kan skimtes (:

  - Anne

  SvarSlet
 2. Nu er jeg ikke det store hækler...Men det der med kage , det går jeg ind for !!!!
  :)

  SvarSlet
 3. Hækling rules :-) ... og æblekage

  SvarSlet
 4. @Anne: Ha ha! Ølrov! Se dét er et sjovt ord. Selvom jeg klart er mere til at sippe end til rov-delen :-D

  @Miri Vandre blandt ege: Se så er alting alligevel i den skønneste orden! Man kan også altid omgive sig med garn og så gå mest op i at spise kage. Det er også at være hækler. Slow-hækler.

  @Sidsel: Hækling rules så meget! Yeyh!

  SvarSlet
 5. Åh, et stolegensyn der gør glad!
  Og kagelyst der dukker op!

  SvarSlet
 6. He he, ja, dem kender du jo virkelig godt. Lige nu er der stoledans bag mig - de kan åbenbart høre, at jeg skriver til dig og går helt bananas. Crazy :-D

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina