søndag den 13. oktober 2013

Illustrationsfund: Liekeland med grøntsagsland


Det er et stykke tid siden, at jeg har vist mine favorit-illustraitions-fund. Det gik lidt død da Pinterest kom til. Og tit bliver jeg også ret overvældet over alle de skønne ting derude, at jeg ikke får blogget om dem. Nok også fordi, at jeg godt gad at være sådan en type, som så kunne gøre det hver mandag. Eller hver onsdag. Eller i hvert fald bare en fast ugedag. Det ville være ret prof. Men sådan fungerer jeg ikke. Jeg blogger for sjov og jeg blogger som jeg har det. Så lige nu viser jeg faktisk kun noget, hvis det er så fedt, at jeg ikke kan lade være. Uanset ugedag. 

Men lad mig præsentere über-fantastike Liekeland! Da jeg fandt dem var det som at finde en kær ven, som jeg bare ikke kendte endnu.  


Hun er (som jeg) ny haveejer - så der var øjeblikkelig identifikaiton. Det der adskiller hende fra mange andre, som laver kunsttryk, er, at hun er meget tydelig i hendes samfundskritik og forholder sig direkte til fødevareproduktionen i samfundet i dag. Det er dejligt forfriskende, at hun ikke kun tegner nuttede bjørne og farvekoordinerede grøntsager. Hun skriver:

My generation grew up with a fruit and vegetable section in the Supermarket, where lettuces are wrapped in plastic and are for sale in all seasons. The lettuces are mass produced and I am not certain what is put into them. After some research, Dave and I decided to create our own vegetable garden, in order for us to grow our own organic lettuce and other vegetables.

Det er da til at forstå.


Du kan se og læse mere lige her. Hun har også lavet en lille film om, hvordan hendes have gik fra at være ingenting til en kæmpe køkkenhave. Jeg har lagt den op på facebook lige her. Uh, den er så fin!

Illustrationerne i toppen hedder oogstfeest og winteroogst. Så jep, hun er fra Holland (ikke at det kan overraske trofaste læsere af min blog. Dem, jeg finder frem og lovelinker til, er nærmest altid fra Holland. Eller Finland. Du kan møde mange flere af dem, hvis du klikker på linket. Guf til hele søndagen). 

Tilbage er der kun at ønske netop en glædelig søndag. Jeg selv er helt flad. Sløj. Ikke sløj nok til ikke at bloggen. Men heller ikke usløj nok til at tage ud og være fresh. Såeh, jeg hænger ud her på bloggen så længe og hygger mig så meget med, at blogverdenen er vågnet efter sommeren. Det lover godt for en hyggelig huletid med ubegrænset Wi-Fi inde i byen. For herude i kolonihaveland er der efterhånden ret koldt og meget vådt og ruskende udenfor.


KH
tina

PS. Jeg er MISUNDELIG på liekelands drivhus. Jeg vil så gerne have et drivhus næste år.


6 kommentarer:

 1. Åhh så sad jeg lige her i den buldrende regn med klump i halsen og læste din kommentar på min blog. Af hjertet tak! Ville lige "smutte over" skrive tak og så var der jo ca det lækreste indlæg fra dig. Sikke nogen skønne sager! Det er fedt når man får lov til at opleve kunst hvor man føler sig hjemme. Bulder og brag hilsen her fra den anden side af brogaden og dejlig regnsøndag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så var det mig, som fik klump i halsen over at give dig klump i halsen. Af hjertet tak lige tilbage og i lige måde!

   Slet
 2. Gir dig ret; fedt kunst :-)

  SvarSlet
 3. Hej Tina, i regn og rusk viser du så lækre illustrationer, tak :-) Håber du snart er usløj igen :-) Kh. Mette

  SvarSlet
 4. Super flotte illustrationer. Fedt at du deler ...
  Emilie

  SvarSlet
 5. @Bettina: Fedt :-)

  @Mette: :-) Nemlig ja, og tak :-)

  @Emilie: Dejligt at høre - jeg er vild med at dele, og det er så skønt, når det falder i god jord. Sharing is caring...

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina