tirsdag den 24. januar 2012

Opfindelse af stof

Jeg er begyndt på mit januarbroderi:


Siden jeg er en blank novice ud i freestyle-broderi, tænkte jeg, at jeg da ville sy i papir i stedet for stof. Det ville være meget nemmere, for så behøvede jeg ikke at hæfte på bagsiden. Det slog mig ikke et sekund, hvorfor der i tidernes morgen var nogen som fandt på at brodere på stof, og er blevet ved med det siden. Men ak, jeg må sande, at jeg ikke er den bedst tunede broder-knallert på kajen. Det var super besværligt at sy i papir - og man kan ikke lave om på et sting uden at efterlade et hul.

Tja, al begyndelse er svær, og om ikke andet er der en virkelig effektiv læringskurve, hvor jeg allerede er blevet 100% klogere og nu fx forstår, hvorfor broderistof er opfundet. Sådan er der så mange fordele ved at bevæge sig ud på et nyt felt.

I øvrigt er jeg kommet i tanke om, at jeg da har broderet før i min voksentid. Jeg har sågar blogget om det. Jeg ved ikke hvad den slags broderi hedder, men det er lidt ligesom at hækle - eller som at male i en malebog, hvor alle felter skal fyldes ud. Men jeg vil i stedet gerne lære nogle forskellige typer af sting, sådan at jeg på sigt kan skitsere/jamme/free-style/improvisere eller hvad det nu hedder på brodersk. (Hvis du også gerne vil være med til at brodere, så vær med i min virtuelle, broderende selvhjælpsgruppe. Den har kun eksisteret et døgn, så vi (aka jeg) er ikke kommet særlig langt i pensum. Faktisk kun til at det er en fordel at brodere i stof).

Nå, efter at have overlevet et møde i jobcenteret i dag, har jeg klart fortjent en kop kaffe og noget hækling (ja sorry, men jeg slapper endnu ikke af med at brodere).

Kåhå
tina


10 kommentarer:

 1. Du er for skøn - tiden fra at være awesome er nu flawesome - al begyndelse er svær - du eksperimenterer, hatten af for det.

  Håber det gik godt i jobcentret - og kaffen er en ren nydelse.

  Så godt dit oplæg - men lige nu....er der ikke mange timer til rådighed - men overvejr kraftigt at springe med på bølgen :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød :-) Jeg håber du får lyst til bruge et par timer her og der, så du kan springe med på bølgen.

   KH tina

   Slet
 2. Stof er en fantastisk opfindelse, men det er nu også sjovt at eksperimentere med materialerne. Tror du ikke at broderi er "det nye sort"? Jeg synes i hvert fald det er ret hyggeligt at brodere, jeg er stadig en novice, men synes det kunne være fedt, hvis min nye hobby ovenikøbet også er trendy! Kan man melde sig ind i din gruppe selvom man ikke er sikker på at man får broderet hver måned (men ikke mangler lysten til det)?

  Kh Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi, jo, det tror jeg du har ret i. Jeg synes da klart vi skal udråbe din hobby som trendy - det manglede da bare :-)

   Og selvfølgelig kan du være med, selvom du ikke nødvendigvis får broderet hver måned. Min idé er at det skal være sjovt og inspirerende at være med - og hvis du så ikke har tid og overskud nogle måneder, så gør det slet ikke noget!

   Så jeg håber du vil være med. KH tina

   Slet
 3. Haha, super sjovt indlæg :-D Og jo, jeg ser dilemmaet med papirbroderi. Men synes nu alligevel det (måske med lidt produktudvikling og mere øvelse) ser rigtig lovende ud!
  Og jeg er meget misundelig på din garn-samling :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. hi hi, ja, det kan være du har ret :-) Jeg er næsten også selv misundelig på min garnsamling. Jeg kuppede den i min lokale genbrug, og der er så meget, at det faktisk er en af grundende til, at jeg bliver nødt til at brodere - alt andet vil jo være en hån mod alle dem, som ellers skulle have haft skatten :-)

   KH tina

   Slet
 4. Hvordan kunne du dog glemme de skotske fyldsting?? Den er jo over the top fed, den pude og de farver..
  Du har da vist allerede et lille forspring i selvhjælpsgruppen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Den kom vist i glemmebogen, fordi jeg broderede den før jeg havde opdaget blogland. Så dengang syntes jeg det var top-nørdet at lave stramaj ;-)

   Slet
 5. Jeg vil så gerne lære at brodere, - så det kan godt være at jeg hopper med på udfordringen i næste måned. Iøvrigt super flot pude. Tog det ikke lang tid at lave den???? Og super fed blog. Jeg er ny læser og ny blogger (www.hvabehar.dk) og er helt vild med din stil og dine ideer. Glæder mig til at følge med ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber du er med næste måned - du er mere end velkommen!

   Og tak for roserne. Faktisk tog det ikke så lang tid igen, fordi selve sting-typen betyder, at man ikke skal sy særlig meget, før der er kommet meget garn på broderiet (eller hvordan jeg nu lige skal forklare det).

   Og velkommen til - jeg er helt vild med, at du har fundet herind :-) Jeg vil straks også lige kigge over til dig.

   KH tina

   Slet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina