torsdag den 22. december 2011

Moderne traditionalister i blåt og hvidt

Jeg er en sand traditionalist, når det kommer til porcelæn. Hvis det er hvidt og malet med den traditionelle blå arsenik-farve (kongeblå, hedder den vist også), er jeg solgt. Min nyeste fascination er at finde i Japan og Holland.

Selvfølgelig har jeg forelsket mig i ham, som står på billedet nedenfor. Han er lavet i et tværkulturelt samarbejde mellem Maruwakaya (Japansk, traditionelt porcelænsdesign siden 1879) og den spanske designer Jaime Hayon:  
Det Hollandske modstykke er Royal Delft (Hollandsk Royalt porcelæn siden 1653), som har inviteret Arian Brekvel til at nyfortolke deres traditionelle porcelæn. Resultatet er underskønt: 

(dezeen)
For lige at lande hjemme i good-old-andedam igen er der nok ikke mange, som ikke kender Louise Campbells nyfortolkning af Royal Copenhagens musselmalede. Men for god ordens skyld er der et eksempel her:

(royal copenhagen)


Og Anne Blacks "Black is Blue":

(kilde: anneblack.dk)
- som i øvrigt bliver malet i Asien, i Vietnam:


(lånt hos dr)
Og så er cirklen sluttet i den globale rundtur i det arsenik-blå porcelænsunivers i denne omgang. Hvis det var lidt tørt, så får du her et par dameben som punktum. Hvorfor det lige er dé ben, er (forhåbentlig) ikke så svært at gætte:


(Kilde)


6 kommentarer:

 1. Er født og opvokset med musselmalet - porcelæn der er gået i arv helt tilbage fra min oldemor - har set live, hvordan man maler musselmalet på dansk grund, ikke som idag, hvor alt stort set outsources. Jeg har en sådan lidt on-off forhold til musselmalet :-D

  But you got me, er vild med enkeltheden i de øverste fra Japan - simple living - men det er vist ikke noget nyt at der er en ethno Chic gemt i mig.

  Forøvrigt super fint indlæg

  Glædelig jul

  SvarSlet
 2. Hvor er de bare fine.. Det bedste er enkeltheden !

  Du kan forresten vinde små illustrationer inde hos mig;
  http://silkebonde.blogspot.com/

  SvarSlet
 3. Jeg hopper med på vognen, er også vild med det blå og hvide :-) Og rigtig godt indlæg :-)

  SvarSlet
 4. Juledagene forsinkede min reaktion på jeres skønne kommentarer. Men stadig:

  Hvor dejligt at høre lidt til din historie, Mille. Min forkærlighed til det blå/hvide er slet ikke lige så autentisk - den voksede sig først rigtig stor da jeg læste Arseniktårnet af Anne B Ragde.

  Dejligt at I kunne lide hvad I så og kunne lide indlægget. Jeg er jo stadig så ny en blogger, at jeg stadig er meget i tvivl om, hvad der gør et indlæg godt og interessant. Så rigtig skønt med positiv feedback.

  Stort kh fra tina

  SvarSlet
 5. Hej Tina

  Tusind tak for dine kommentarer på min blog. Som du selv siger, så det noget der kan lyse op, selv på en grå dag. Og jo, dagen i går var grå! Alt for meget at forholde sig til i denne første uge i året, så meget der skal falde på plads og organiseres og ikke mindst alt for meget regn og blæst!! Så er blogland et godt sted at forsvinde ind i, og dine kommentarer satte smil på læben!!

  Tak for det og tak for god inspiration på din blog. Jeg følger med fra nu af!!

  I dag skinner solen og hold k*** hvor er det dejligt ;-)

  Godt nytår!

  Signe

  SvarSlet
 6. Hej Signe

  Hvor dejligt at du også fandt herind - og tusind tak for din søde hilsen. Regnen pisker og det stormer, så det fik hurtig stop med det sol ;-) Men som du skriver, så må vi jo bare dykke ned i blogland - stedet hvor solen altid skinner ;-)

  Hav en rigtig dejlig dag.

  KH tina

  SvarSlet

JUHU! Skriv endelig løs - intet er for lidt eller for meget!

Hvis ikke du kan kommentere herinde, så er du altid meget velkommen til at kommentere inde på min facebook-side i stedet for (søg efter tichtachen - hvis du LIKER siden, får du også besked når der er nyt på bloggen). Du kan også finde mig på Instagram som @tinatichtach

KH
tina