torsdag den 31. oktober 2013

Hverdagsluksus: hæklede håndklæderSå er det igen tid for en rigtig tichtach-klassiker. Hæklede håndklæder. WUHU!

 I et sæt her, som I kun har  set lidt sneak peeks af før. Monsterscircus kaldte det på et tidspunkt hverdagsluksus. Det er da lige præcis, hvad hæklede køkkenhåndklædet er. 


Det er mit absolutte slå-hovedet-fra-hækling. Og så er det min mulighed for at eksperimentere med forskellige mønstre. Det er lidt min ting. Jeg er vild med det. Jeg regner med at jeg med tiden får Verdens Største Stak.


Mønstrene fra venstre: 
- Hæklet fanemønster
- Filethækling med trekanter
- Larksfoot Stitch (se mønsteret og flere fotos her)


Fotosne er fra kolonien. Åh, det føles allerede som uendelig lang tid siden, at jeg boede der. Selvom det kun er en uge siden, at jeg flyttede tilbage i den to-værelses lejlighed meget længere inde på Amager. 

 KH
tina

You can find me on facebook and follow me on bloglovin'

I've earlier shown some sneak peeks of my latest collection of crochet towels. But I've finished them and want to share them with you. Towels are my way to explore new patterns and color combinations. The photos are from my summer cabin. Gosh, I miss summer already. But I better get used to it - autumn has just arrived and winter is slowly but steady on its way i Denmark. 

Here you have the pattern for the Larksfoot Crochet Stitch (used for the towel to the right). 


tirsdag den 29. oktober 2013

Gør dig klar til bikinisæsonen


Det må være tid til, at vi alle sammen forbereder os på næste bikinisæson. Derfor bringer jeg her en service, så du ved, hvordan du får den helt perfekte strandkrop.

Det var så lidt.

KH
tina

PS. Jeg har hjemmedag og er sløj op over begge ører. Men jeg er ikke sløj nok til ikke at være på internettet. Såeh, hvis du har det ligesådan kan vi ses på pinterest

PPS. Billedet er lånt via the curious brain. Jeg kender desværre ikke kunsteren. Giv endelig et prej, hvis du ved, hvem det er.


mandag den 28. oktober 2013

Filmtid: Yokoo og om at leve dit liv

(Link: yokoo flickr)
(Link: Yokoos etsybutik)
(Link: yokoos etsybutik)
Måske kender du hende allerede. Yokoo. Hun er en af dem, som kan leve af at have en etsy-butik, hvor hun sælger sine egne designs, som alle er hæklede. Det er i sig selv ret sejt.

Hun har sådan en fin og poetisk video om sig selv og hendes måde at arbejde på. Den har jeg lyst til at dele med jer i dag. Både fordi mange af jer var så glade, for den film jeg lagde op med Sara Becker i går. Og fordi dagen i dag er endnu mere indendørs end i går. I dag er der nemlig udgangsforbud og orkan-varslet er ved at leve op til forudsigelserne. Udenfor er der er fløjet stykker af taget fra bygningen overfor. Så jeg tænder et lys mere. Drikker mere ingefær-the. Hækler lidt og lytter lidt. Og nu byder jeg altså med indenfor til at se denne lille, inspirerende film om en meget kreativ sjæl:


Yokoo har et verdenssyn og en poetisk sans, som jeg føler mig meget hjemme i. Citat fra filmen: "I think we should create ourself a sub-world to protect us". Og videre: "You've been giving your live to life, not just to exist". Det lyder som en kliche. Men når du hører hende på videoen er det tydeligt, at det ikke er en kliche. Det er en sandhed, som giver så stor mening i netop hendes tag på verden. Så jeg vil ikke citere mere her. Jeg vil ikke tage det ud af kontekst. Men som du nok har opdaget, vil jeg anbefale dig at se filmen.

Du kan læse meget mere om yokoo hos The New York Times (hvor der i øvrigt er bunkevis af kommentarer, som er rigtig rar læsning om at drive kreativ virksomhed).

Update: Så opdagede jeg lige et interview med Yokoo på etsy fra september 2013. Det skal I da også have fornøjelsen af. 

KH
tina
- hvis du ikke allerede har gjort det, så find mig på facebook. Hvis du tør.

søndag den 27. oktober 2013

Blomkålshjerne og voodoo-suppe

Jeg står med et blomkålshoved i den ene hånd og læssevis af regn udenfor vinduet og kommer i tanke om, at jeg skrev en blogpost om blomkålshoveder sidste vinter. Jeg udgav den aldrig. Men den er stadig relevant. Og nu er det blomkålssuppe tid igen. Og altså også tid for voodoo. For jeg synes, jeg er kommet langt. Men ikke længere end at jeg stadig har godt af en omgang voodoo-suppe fra tid til anden. Hvad er sammenhængen? Læs bare videre. For nu får du den tekst, som jeg ikke udgav sidste år. Here goes.

Jeg har en indre B.S. Christiansen. Det troede jeg egentlig ikke. Jeg mener, udenpå ser jeg ret tilforladelig og meget lidt militant ud. Han råber heller ikke højt, ham BS. Han løfter bare et øjenbryn, og så makker jeg ret.

Jeg opdagede det i lørdags. Jeg var til yoga. Læreren sagde, at vi kunne tage en pølle til at hvile hovedet på. Det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Det giver tryghed, sagde hun så. Nå nå, tænkte jeg. Det har jeg ikke brug for. Jeg er nemlig mægtig god til yoga og har bare brug for at gå smadderdybt i strækket.

Så kom jeg hjem. Jeg satte mig med mit strikketøj og ville øve mig i at strikke mønsterstrik. Jeg startede på det (sådan for alvor) i sidste weekend, hvor Rachel Søgaard holdt strikkeworkshop. Jeg var dårlig. Som i virkelig dårlig. Jeg har en strikkefasthed som en indebrændt dolf, så det kunne slet ikke fungere.

Nu sad jeg der i min sofa, og jeg genhørte Rachels ord: Du kan lige bruge sådan en maskemalle (ved ikke hvad den hedder, sådan en lille dut, som viser hvor du er nået til i din omgang). Hun gav mig også en post it, så jeg kunne holde øje med, hvor jeg er i mønsteret. Jeg vidste godt, at sådan en maskemalle fandtes. Men jeg har altid syntes det var noget pjat. At man var sådan en lille svag en, hvis man brugte den. Ikke andre, selvfølgelig. De må bruge en mellem hver evig eneste maske, hvis de har lyst. Men ikke mig. Det er der ingen grund til.

Pludselig opdagede jeg det. Det var BS! En lille blå gnom. En militant type som bestemmer. Jeg ved godt, at jeg arbejder med en hel masse i mit liv. Med at få mere ro og selvværd - og mindre myldertanker og udbrændthed. Alligevel bliver jeg overrasket, hver gang jeg ser de store udfordringer i de helt små ting. De kan være svære at opdage, fordi de netop ikke genkendes på at de er højtråbende og larmende. De irettesættende tanker behøver bare at rømme sig, løfte et øjenbryn - eller bare sende d´t der blik.

Så nu sidder jeg her i mit køkken og skriver. Jeg er ved at lave mig en blomkålssuppe. Til min blomkålshjerne. Den skal indgå i et meget helligt ritual. Det ser nok ikke så helligt ud for udeforstående, men tag ikke fejl. Det er ren magi der foregår, mens jeg sidder der i sofaen foran flimmerkassen med dampende blomkålssuppe og siger nej til BS og ja til mere tryghed. For jeg ved det jo godt. At tryghed og støtte giver ro til at gå videre og være sejere og bedre ved sig selv og alle andre.

Nu deler jeg opskriften på en blomkålssuppe, som er en voodoo-suppe mod de tanketyper, som skal forsvinde og fordampe og slet ikke eksistere mere - de gør krigere udmattede og gør selv de bedste helt ulidelige at være samen med. Både for dem selv men også for andre. Så altså: voodoo-suppen:

Basis
2 løg
5 fed hvidløg
1 Blomkål
1 Fennikel
1 liter bullion (herbamare)
1 dåse kokosmælk
- Alt det skal hakkes og steges og koges og blendes.
Før servering: Skal og saft af en citron

Ekstra niceness der giver smag (suppen virker også uden, så det er bare hvis du har)
Citrongræs
Ingefær
Chili
Lidt muskat
Lidt vaniljepulver
Lidt æblecidereddike

(kilde: everybody has a brain )
Har du også sådan nogle indre, løftede øjenbryn, som siger nej, hvis du vil gøre noget lidt lettere eller rarere for dig selv? Og har du gode råd til, at få ham til at tie stille?

KH
tina (og BS)


Filmtid: Det er edder-brodermer flot!Sarah Becker er sej. DR har lavet en lille men super-inspirerende film, hvor man følger hendes arbejdsproces med at lave broderi. Der er virkelig meget nål og tråd og paillet og skitse. Og lidt livshistorie. Perfekt til en sløv søndag.

Mit yndlingscitat fra filmen er: "Dyr er lidt sindssyge" og "I virkeligheden kan jeg ikke brodere på den rigtige måde. Det skal kunne holde. Det er et godt broderisting for mig.  ... Jeg tænker ikke over stinget. Jeg tænker over stemningen og udtrykket".

Ved at klikke her, kan du se filmen via Skals Haandarbejdsskole, men du ryger du af bloggen, sorry. Jeg har taget et screenshot fra filmen. Så måske får jeg så stor en bøde, at jeg må gå fra hus og hjem. Eller kommer i fængsel for evigt. Eller også er der ikke nogen der opdager det. Hvis nu jeg kommer i fængsel for evigt, så tror jeg også, at jeg vil begynde at sy insekter. De er SÅ fine, dem Sarah Becher laver. På sådan en crazy måde. Men ellers er der nok ikke nogen chance for, at jeg kommer til at brodere igen lige foreløbig.

Der er flere inspirerende film med kunsthåndværkere på Skals hjemmeside.

KHlige søndagshilsener
tina


fredag den 25. oktober 2013

Hæklet halsedisse - nu med opskrift


Hallo folkens!

Sidste år lavede jeg en hæklet halsedisse

I dag så jeg Ingthings har lavet den fineste instruktion i mønsteret. Den skal I da lige have også. 


Her er et udsnit af Ingthings hækleinstruktion. Klik på linket for at se resten. 

Jeg har brugt flere forskellige farver og skiftet, som jeg nu følte for det.

En af mine venner spurgte den anden dag til, hvordan det går med bloggen. Han sagde, at han nogen gange er herinde, men at her godt nok er meget hækling. 

Det er der nemlig! Jeg kan kun tage det som et kompliment :-) Indtil videre viser min meget videnskabelige spørgeundersøgelse ude i højre side af bloggen da også, at mine læsere allerede kan hækle eller gerne vil lære det. Det må også være hård kost at læse med herinde, hvis man synes hækling er det mest nederen i verden.

Nå, jeg vil smutte igen. Jeg skal nemlig ud og fejre 1 års kærestedag <3

Rigtig god weekend til alle. 

KH
tina


tirsdag den 22. oktober 2013

TOP 5 Hæklebøger for nybegyndere

Kan du anbefale nogle hæklebøger? Det blev jeg spurgt om, sidst jeg var i strikkeklub. Det har jeg tænkt lidt over.

Jeg har fundet de bøger frem, som jeg vil anbefale, hvis du gerne vil lære at hækle - eller måske kan lave fast- og stangmasker, men gerne vil lære at sætte dem sammen på nye måder.

Her kommer min helt egen top 5 over de hæklebøger, som har hjulpet og inspireret mig mest i starten (og tro mig, jeg har været igennem mange bibliotekers rækker af bøger).

1. "Jeg hækler selv" fra Politikens forlag
Denne bog er klart old-school og skal nok finde antikvarisk. Den er grundig, inspirerende og holder 100%. Både for nybegyndere, som skal lære at slå den første kædemaske og for proffer, som leder efter nye modeller eller trænger til at nørde i bund. Fordelen ved bogen er, at den er meget systematisk i sin grundighed. Fx gennemgår den forskellen på at hækle i forreste, bagerste eller begge maskeled på en maske. God for grundige typer - men nok også lidt uoverskuelig, hvis man gerne vil hurtigt og simpelt igang.


2. "Lær at hækle. 20 ting til boligen" af Erika Knight (2003)
Bogen indeholder opskrifter på fx brændekurve i læder, æsker i sejlgarn, kludetæpper, gulvpuder og tyrkiske tøfler. Erika Knighs opskrifter er virkelig tilgængelige og meget inspirerende bla. fordi hun bruger mange forskellige materialer i modellerne - som jute og læder. Skal jeg komme med en mangel er det, at ikke alle modellerne vises helt. Det er en ulempe, hvis man fx overvejer at starte op på at hækle en hel plaid. Det på trods: Top-anbefalinger herfra, fordi bogen åbner op for en stor verden af, hvad hæklingen kan og præsenterer relativt simple mønstre og teknikker.
Foto lånt hos qxl.dk - her er der også fotos inde fra bogen

3. "Handbook of Crochet Stitches. The complete illustrated reference to over 200 stitches" af Betty Barnded. Search Press (2009)
Jeg kan ikke få hænderne ned over denne bog. Alt er godt. Den indeholder mønstre på alt fra utallige grafiske mønstre (også flerfarvede) til kanter, tunesiske hækling, grannies oma. Bogens helt store styrke er, at den både har en skriftlig beskrivelse og en grafisk præsentation af alle mønsterne - det er jeg fuldstændig vild med! Så hvis du ligesom jeg har svært ved at læse beskrivelser af hæklemønstre, kan de visuelle præsentationer være en kæmpestor hjælp. Super pædagogisk og en fantastisk kilde til inspiration. Der findes heldigvis mange af den her slags bøger med forskellige hæklemønstre - søg på amazon og det vælter frem. OBS. Der er ingen opskrifter i bogen. Du finder kun eksempler på mønstre, som du så selv skal omsætte til tørklæder osv.
Foto lånt hos Amazon - her kan du også bladre i bogen

4. "Vi hækler sjove amigurumier" af Mia Bentsson fra Alvildas forlag.
Jeg har bladret mig igennem en ret stor stak amigurumi-bøger på amazone uden at blive synderligt imponeret. Men den her bog er simpelthen sublim (selvom den også liiiige hopper lidt let over noget af basisintroduktionerne). Mønstrene er, som amigurumier skal være: super, super, top-nuttede. Jummi! Jeg nævner aber, robotter, punkede dinosauere og et bettutet grønt væsen med tophue. Hvad mere kan man bede om? Du kan se et par stykker (og mit miserable forsøg på at følge et af mønstrene) her. Personligt får jeg fnidder af at hækle små ting. Men min veninde havde ikke hæklet siden hun var barn og startede direkte op med at lave den kære blå på forsiden.
Lånt hos Forlaget Alvilda

5. Hønsestrik af Kirsten Hofstäter, Loa Kampbjörn og Birte Trost (1973)
Hønsestriksbogen satte fut under min gejst for ikke kun hækling men også for strikkepinde. Hvis du ligesom jeg bliver fuldstændig blød i den knæhøje karse af strikkekampsange og -historik, er der kun én ting at gøre: lån den på biblioteket før din nabo-blogger!


Men hey, det er jo en strikkebog og ikke en hæklebog. Hvad laver den på listen? Jo, den er med fordi den har nogle vildt gode budskaber, som sagtens kan overføres fra strik til hækling. Om bare at kaste sig ud i det. Har du brug for at lave et sweater men mangler et mønster? Jamen så mål på din egen krop og kom igang.

Leg med det. Det er faktisk det allervigtigste råd. Du skal ikke være bange for at gøre det forkert. Lav en dims eller en skæv kugle. Sæt en pink mursnor i og vups, så har du Et Styk Hjemmelavet Pynt som snildt kan stå distancen i kampen mellem podernes askebager i ler.

Samtidig indeholder bogen en hel del mønstre, som ikke kun kan strikkes. De kan også sagtens bruges som inspiration til flerfarvet hækling - tapestry eller tunesisk hækling.

* * *

Hvis du har gode erfaringer med nogle helt andre hæklebøger, så link til dine egne forslag lige her. Det eneste krav er, at det er hæklebøger og ikke strikkebøger. Du kan linke direkte til en bog eller til et indlæg på din egen blog:Jeg vil også selv med tiden lægge links op til gode hæklebøger her. Så med tiden får vi os et helt kartotek over de allerbedste hæklebøger herinde.

* * *

Udover bøger er der et hav af andre lærerige inspirationskilder - hækleblogs, you-tube-videoer, pinterest, ravelry, hæklekurser, strikkecafféer. Men det må jeg vende tilbage til senere.

En sidste ting: Jeg har oprettet verdens mindste undersøgelse ude til højre i bloggen med spørgmsålet: vil du lære at hækle? Lige nu ved jeg ikke, hvor mange af mine læsere, der er fanatiske hæklere, hvor mange der ikke kan (men gerne vil) og hvem der slet ikke et interesserede. Jeg går og pusler med at genåbne klubhuset - som nogle af de læsere som har fulgt mig længst måske kan huske fra 2012. Denne gang skal det kun være med hækling, så vi kan lave et hyggeligt, rart og trygt sted at komme i gang med hæklerierne. I hører nærmere. Og indtil da, skynd dig at svare :-)

God fornøjelse!

KH
tina

find mig på facebooksøndag den 20. oktober 2013

Søndagsstemning med glimt af nyt hækleri


Lige et søndags-sneak fra mine nyeste hækleri. Jeg arbejder med et nyt mønster og leger med farver. Lige nu er jeg i pastelhjørnet. Imens hører jeg Hay House World Summit samtaler. Meget helende og helt vildt godt for en søndag.

Udenfor er der helt vildt vådt. Og der har været frost: mine kartoffelplanter er døde. De var ellers med i et forsøg der skulle vise, at jeg da sagtens kan dyrke kartofler på tidspunkter, hvor alle siger, at det er umuligt. Men jeg har stadig ærter. Det er fantastisk med sommersmag midt i efteråret. På billedet har jeg spist ærterne. De kunne umuligt vente på at blive fotograferet.

I går var jeg på Jyderup Højskole til æbledag og mostede. Det kommer der mere om på bloggen. Indtil nu gurgler jeg bare en masse most og overvejer at gå i gang med at koge æblesirup og føle mig vildt meget som Camilla Plum. Skal bare lige have fundet mig et tørklæde til håret, så er jeg i gang.


Uh, og hvis du ikke allerede ved det eller har opdaget det så ELSKER jeg personlighedstypologier og alle slags test i den boldgade. Jeg har lige opdaget en ny, som jeg slet ikke kender. Åh! Det er dog den bedste søndagsoverraskelse ever.

Hvis du har det som jeg, så ses vi nok herinde hos archetypes. Kom endelig tilbage og fortæl "hvem du er", hvis du tager testen.

Dejlig efterårssøndag til dig.

On this lovely and rainy autumn Sunday I'm working on my newest crochet piece. Playing with pattern and colors - with homemade apple juice on the side. 

KH
tina


fredag den 18. oktober 2013

Fredagsfund: Hæklet jakke


Halli-halløj! Jeg er altid på udkik efter lækkert hæklet tøj. Det er ikke sådan, at jeg er helt udmattet af fede fund. Jo, mange tø-hø fund fra 70'erne. Men ikke mange nutidige. Så lige nu sidder jeg og hopper og ned. Du har allerede selv set hvorfor. En hæklet jakke med figur-detaljer. Hjamen!

Det er Cat Goldin fra bloggen Slugs on the Refrigerator som har designet. Hun er hverken fra Finland eller Holland. Hun er fra England.

Er der nogen i ekspertpanelet (ja, dig og dig og dig) som ved, hvor jeg kan købe det engelske magsin Inside Crochet? Jeg tænker at det må være muligt at finde det her i KBH et sted - og det er her opskriften gemmer sig.

Herlig fredag til jer!

KH tina, som lige om lidt skal spise en stor bøf. Jep, jeg er ikke længere vegetar. Nye tider.


PS. Nu jeg er ved engelske hæklere. Måske har jeg nævnt det før, men en af mine største inspirationskilder er også engelsk og blogger på One Sheepish Girl. Hun er en skøn blogger og har en meget inspirerende historie, fordi hun har brugt bloggen til at bringe sig ud af sin generthed og ind i en verden af interaktion og selvværd.

PPS. Hvis du vil følge med i, hvad jeg finder af hæklet tøj, så find mig på pinterest.

PPS. Husk også at finde mig på facebook. Det er så hyggeligt! Lige nu linker jeg fx til en QUIZ. Den er mega-svær. Og mega-sjov - hvis du altså synes, at strik/hæklet-design er sjov - men hey, hvem i alverden gør ikke det? Og så kan du vinde bogen Mange Masker, som jeg skrev om den anden dag.


søndag den 13. oktober 2013

Illustrationsfund: Liekeland med grøntsagsland


Det er et stykke tid siden, at jeg har vist mine favorit-illustraitions-fund. Det gik lidt død da Pinterest kom til. Og tit bliver jeg også ret overvældet over alle de skønne ting derude, at jeg ikke får blogget om dem. Nok også fordi, at jeg godt gad at være sådan en type, som så kunne gøre det hver mandag. Eller hver onsdag. Eller i hvert fald bare en fast ugedag. Det ville være ret prof. Men sådan fungerer jeg ikke. Jeg blogger for sjov og jeg blogger som jeg har det. Så lige nu viser jeg faktisk kun noget, hvis det er så fedt, at jeg ikke kan lade være. Uanset ugedag. 

Men lad mig præsentere über-fantastike Liekeland! Da jeg fandt dem var det som at finde en kær ven, som jeg bare ikke kendte endnu.  


Hun er (som jeg) ny haveejer - så der var øjeblikkelig identifikaiton. Det der adskiller hende fra mange andre, som laver kunsttryk, er, at hun er meget tydelig i hendes samfundskritik og forholder sig direkte til fødevareproduktionen i samfundet i dag. Det er dejligt forfriskende, at hun ikke kun tegner nuttede bjørne og farvekoordinerede grøntsager. Hun skriver:

My generation grew up with a fruit and vegetable section in the Supermarket, where lettuces are wrapped in plastic and are for sale in all seasons. The lettuces are mass produced and I am not certain what is put into them. After some research, Dave and I decided to create our own vegetable garden, in order for us to grow our own organic lettuce and other vegetables.

Det er da til at forstå.


Du kan se og læse mere lige her. Hun har også lavet en lille film om, hvordan hendes have gik fra at være ingenting til en kæmpe køkkenhave. Jeg har lagt den op på facebook lige her. Uh, den er så fin!

Illustrationerne i toppen hedder oogstfeest og winteroogst. Så jep, hun er fra Holland (ikke at det kan overraske trofaste læsere af min blog. Dem, jeg finder frem og lovelinker til, er nærmest altid fra Holland. Eller Finland. Du kan møde mange flere af dem, hvis du klikker på linket. Guf til hele søndagen). 

Tilbage er der kun at ønske netop en glædelig søndag. Jeg selv er helt flad. Sløj. Ikke sløj nok til ikke at bloggen. Men heller ikke usløj nok til at tage ud og være fresh. Såeh, jeg hænger ud her på bloggen så længe og hygger mig så meget med, at blogverdenen er vågnet efter sommeren. Det lover godt for en hyggelig huletid med ubegrænset Wi-Fi inde i byen. For herude i kolonihaveland er der efterhånden ret koldt og meget vådt og ruskende udenfor.


KH
tina

PS. Jeg er MISUNDELIG på liekelands drivhus. Jeg vil så gerne have et drivhus næste år.


torsdag den 10. oktober 2013

Boghylden: Lutter Løkker


Jeg kan ikke gøre det. Jeg kan ikke skrive om finske og franske nyudgivede hæklebøger uden at lave en lille artikel om den nyeste danske udgivelse. Du har med garanti allerede hørt om den, hvis du er hækle- og/eller kreablogtypen.

Men jeg vil alligevel råbe ***hip-hurra*** og vise mine yndlingsdesigns fra bogen. Det er selvfølgelig Jeanette fra Lutter Idyls bog Lutter Løkker. Se alle de 22 designs her (hvor billederne også er lånt).

Bogen er udgivet af Sidsel Sangild, som klart er helt i top på min helt personlige hækle-boghylde. Hun laver mine absolut yndlingshækleudgivelser i Danmark (he he, så ved du dét, Sidsel). Hun er i øvrigt på vej med en ny udgivelse med endnu flere hækledesigns. Vi kan godt glæde os!

I øvrigt er hun også med i en anden ny bog, som får lov til at blive præsenteret på min boghylde, fordi den ikke kun indeholder strik men også indeholder hækling. YEAYH!


Læs mere om den her.

Nå, nu skal jeg nok tie stille om de udgivelser, som I allerede har læst om på andre blogs. Jeg kunne bare ikke dy mig. Jeg bliver så glad over, at der pibler hækleudgivelser frem flere steder i vores lillebitte land. Ikke bare i blade. Men i rigtige bøger. Sådan nogle som man kan krumme i og skrive i og hyggelæse i. Og hækle efter, selvfølgelig.

Lad mig endelig høre, hvis du har nogle yndlingshæklebøger. Eller hvis du har hørt om andre spændende udgivelser.

KH
tina


Boghylden: Pixel PlaidsNu jeg er i gang med at vise bøger, skal I også se en anden ny hæklebog. På fransk. Den er af Ingrid Leroux, hedder 100 pixel plaids og hey, det er da for sjov med en pauseskærm som plaid. Biiiiiip.

Jeg har længe været rigtig glad for tanken om at arbejde pixelerede billeder om til tæpper og billeder. Tror dog aldrig jeg kommer til at gøre det. Men faktisk findes der flere programmer, hvor man kan scanne et billede ind og vups, så kommer det ud pixeleret. Det kan selvfølgelig også bruges til broderi, jaquard og tapestry-hækling. FUN! Jeg har samlet masser af inspiration til den slags projekter på en opslagstavle på pinterest. Jeg er ikke selv kommet så meget i gang, så kast dig endelig over inspirationen, hvis den griber dig :-)

Men nu er ideen i hvert fald givet videre.

KH
tina


tirsdag den 8. oktober 2013

Boghylden: Molla Mills Crochetterie - wow!

Jeg bliver nødt til at dele denne finske udgivelse med jer. Det er en hæklebog. Så selvom jeg ikke forstår et kuk slår mit hæklebarometer helt ud og bimler og bamler. Det er rendyrket æstetik med voldsomt god smag for farver og teksturer.


Jeg opdagede Molla Mills inde hos Sort of Pink (en af mine yndlingsblogs, i øvrigt). Via linket kan du se fotos fra bog-receptionen. Jeg har også lånt et par fotos, så I kan få et sneak-peak fra bogen:


Jeg har været i kontakt med Molla Mills og hun har fortalt, at hun er ved at oversætte bogen til engelsk. Den rammer nok det europæiske marked i foråret. Wuhu, siger jeg bare! Hun arbejder allerede på en to´er også. Vi kommer til at se rigtig meget til hende fremover, tror jeg.

Så vi skal da lige have et foto af hende med et hæklet tæppe over skulderen - hvis vi nu skulle løbe over hende på et smut til Finland:
Interesseret i at vide mere? Så har Molla Mills selvfølgelig en blog, hvor hun (heldigvis) også skriver på engelsk.

KH
tina

PS. For en god ordens skyld: når jeg laver denne slags indlæg er jeg helt utroligt usponsoreret. Ikke fordi det i sig selv er fedt. Mere så du lige ved, at jeg deler af ren og skær begejstring.

mandag den 7. oktober 2013

Sweater Weather


Sweater Weater coming up!

Så jeg er gået i gang med endnu en pind-9 sweater. Denne gang i blå, islandsk uld.

Sweater-mønsteret hedder egentlg A three movie sweater og er udarbejdet af Handarbeiteren. Det der med, at den kun skulle tage tre film holder ikke herhjemme. Fx sad jeg og så serier. Det betød, at jeg pludselig havde et ærme, hvor jeg havde lavet så mange udtag på så kort tid, at jeg ville kunne bruge det til hoolahop. Så trevle, trevle, trevle.

Nu er den næsten færdig. Men sidst jeg lavede sweateren, syntes jeg, at ribben blev noget dum. Denne gang droppede jeg den og ville hækle den på i stedet for. Så kunne jeg få noget farve på uden at kunne strikke flerfarve. Lige nu er projektet dog gået helt i stå. Alt for mange muligheder. Hæklet rib. Eller stangmasker. Eller væve-hækling. Og skal jeg lige skaffe nogle andre farver og videre i den dur.

Alle gode erfaringer eller links til projekter med hæklet kant tages imod med kyshånd!

Til gengæld kan du få lov at se en peberfrugt som sommeren kastede af sig. Ikke drivhus-dyrket. Næh, ren friland. Det var sådan noget som 2013-sommeren kunne!

Rigtig dejlig mandag og ugestart til dig!

KH
tina

Find mig på facebook, på bloglovin, på pinterest - mulighederne er mange.